In English
Ekologisk
Veganskt

Chavin Côtes de Provence Rosé Organic

Frankrike | Årgång 2023
Ekologisk
Veganskt

Chavin Côtes de Provence Rosé Organic

Frankrike, Årgång 2023

139:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Ett torrt friskt rosévin med eleganta och uttrycksfulla smaker av röda bär som vildhallon, smultron samt solmogna körsbär, vidare till färska örter, vita blommor och grapefrukt. Kroppen är medelfyllig, syran frisk och eftersmaken läckert ihållande.

Art.Nr

7412501

Alkoholhalt

12,50 %

Producent

Chavin

Region

Provence

Sockerhalt

1 g/l

Art.Nr

7412501

Alkoholhalt

12,50 %

Region

Provence

Producent

Chavin

Sockerhalt

1 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Passar Till

En rosé som kan drickas året runt. Matchas med fördel till salladsrätter, skaldjur, vegetariska rätter samt självklart till alla goda rätter från Medelhavsområdet.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Grönsaker

Grönsaker

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Aperitif

Aperitif

Smak

Ett torrt friskt rosévin med eleganta och uttrycksfulla smaker av röda bär som vildhallon, smultron samt solmogna körsbär, vidare till färska örter, vita blommor och grapefrukt. Kroppen är medelfyllig, syran frisk och eftersmaken läckert ihållande.

Doft

Den ljusa eleganta färgen på vinet återspeglas i vinets stil som är frisk och bärig med inslag av nyplockade smultron, färska örter, röda vinbär och blodgrapefrukt.

Kuriosa

Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Vinifiering

Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att bevara fräschören i druvorna. Efter avstjälkning så får skalen ligga med juicen i några timmar innan pressning. Vinmakare ser till att druvskalen separeras kort efter pressning från musten för att ge vinets dess eftertraktade ljust rosa färg. Alkoholjäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar.

Druvor

Grenache Noir 30%, Cinsault 30%, Cabernet Sauvignon 25%, Syrah 10%, Rolle 5%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära