In English

krogar vi gillar: Lindgården i Visby

Anrika Lindgården i Visby har ett perfekt läge på Strandgatan och förmodligen Sveriges lummigaste innergård. Här serveras klassiska rätter med fokus på gotländska råvaror och cocktails med klass. Värdshusets hjärta slår extra hårt för spritsorten gin – som har fått en helt egen plats.

Värdshuset Lindgården ligger mitt på Strandgatan i Visby. Dörrarna slogs upp år 1968 och sedan dess har de stolt vårdat sin tradition av vällagad mat, klassiska viner och en perfekt kombination av enkelhet och kvalitet.

Driftschefen Frida Domnauer ser till att traditionell mat, miljö, dryck och service aldrig känns stagnerad. Snarare händer det alltid något här – året runt. Gästerna är därför både öbor och besökande turister. Den stora kärleken till spritsorten gin har skapat ett eget ginrum på vintern som på sommaren flyttar ut i den fantastiska innergården där det serveras ambitiösa cocktails och ostron. De är i skrivande stund uppe i 85 sorters gin och gör till och med en egen.

Menyn anpassas efter säsong men bjuder alltid på klassiker som löjrom, toast skagen, råbiff, wallenbergare, plankstek, biff Rydberg och parfait. Vinlistan innehåller cirka 500 olika viner och har en klassisk inriktning med fokus på Europa.

Söker du efter något genuint och klassiskt i ovanligt härlig gotlandsmiljö har du helt enkelt kommit rätt. Du hittar Värdshuset Lindgården på Strandgatan 26 i Visby.

Varje söndagseftermiddag mellan 7 juli och 18 augusti förvandlas Lindgården till Gingården. Det serveras utsökta cocktails och bjuds på ostron. Läs mer om Lindgårdens Citadelle Sunday Afternoons här

Öppettider:

Tisdag – söndag från 17.00
Gingården från 15.00

Barchefen Johan Holmberg gör ingen ginfantast besviken.


Läs mer om dryckestrender och nyheter