Våra bästa nyårsdrinkar
121:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Ett torrt friskt rosévin med eleganta och uttrycksfulla smaker av röda bär som vildhallon, smultron samt solmogna körsbär, vidare till färska örter, vita blommor och grapefrukt. Kroppen är medelfyllig, syran frisk och eftersmaken läckert ihållande.
Region
Provence
Distrikt
AOP Provence
Sockerhalt
1 g/l
Art.Nr
2665314
Alkoholhalt
12,50 %
Region
Provence
Producent
Distrikt
AOP Provence
Sockerhalt
1 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
En rosé som kan drickas året runt. Matchas med fördel till salladsrätter, skaldjur, vegetariska rätter samt självklart till alla goda rätter från Medelhavsområdet.
Skaldjur
Fisk
Buffémat
Grönsaker
Sällskapsdryck
Aperitif
Smak
Ett torrt friskt rosévin med eleganta och uttrycksfulla smaker av röda bär som vildhallon, smultron samt solmogna körsbär, vidare till färska örter, vita blommor och grapefrukt. Kroppen är medelfyllig, syran frisk och eftersmaken läckert ihållande.
Doft
Den ljusa eleganta färgen på vinet återspeglas i vinets stil som är frisk och bärig med inslag av nyplockade smultron, färska örter, röda vinbär och blodgrapefrukt.
Kuriosa
Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att bevara fräschören i druvorna. Efter avstjälkning så får skalen ligga med juicen i några timmar innan pressning. Vinmakare ser till att druvskalen separeras kort efter pressning från musten för att ge vinets dess eftertraktade ljust rosa färg. Alkoholjäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar.
Druvor
Grenache Noir 30%, Cinsault 30%, Cabernet Sauvignon 25%, Syrah 10%, Rolle 5%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär