In English

krogar vi gillar: Kaifo i Göteborg

Familjen Orrmyr i Göteborg driver flera restauranger med familjär atmosfär och senaste tillskottet KaiFo bjuder på asiatisk fusion. I den avskalade men nästan ständigt fullbokade lokalen serveras smakrika smårätter, roliga drinkar och vin med en historia.

Familjen Orrmyr driver restaurangerna Bord 27, Natur, Totale, Salut, Lavette och KaiFo i Göteborg. Kaifo öppnade för ungefär ett år sedan och har med asiatiskinspirerad meny blivit en ständigt fullbokad succé. Precis som de andra familjekorgarna är grunden bra mat och välkomnande service. Vi har pratat med ägaren Peter Orrmyr.

– Jag har alltid gillat de där smakerna som man ofta hittar i asiatiska kök. Favoriten på menyn just nu är våra grillade och plockade revben ssam-style med gochujangmajonnäs, picklad chili, vårlök, sesam, koriander och grillad lime. Inredningen i restaurangen är dock ganska klassiskt skandinavisk, lokalen avslöjar inte riktigt vad som serveras här. Tittar man noga ser man förstås att vi har dukat med pinnar och det står någon flaska sake framme. Den som kollar drinklistan får också en hint om smakinriktningen: det finns till exempel hibiskus, kokos, yuzu, koriander och chili bland ingredienserna. Men det där lämnar jag till bartendern, jag kan ju själv bara blanda gin och tonic. Jag har dock sett till att vi alltid har en gammeldansk i baren på våra restauranger, oavsett kök! Vi uppdaterar menyn och vinlistan hela tiden. Vi väljer viner som är goda och som har en bra story, med blandade ursprung för att passa menyns olika smaker.

– Maten är alltid i fokus för oss, vi tror helt enkelt att om man serverar riktigt bra mat så kommer folk att hitta dit till slut. Och det har ju funkat väldigt bra, måste jag säga. Vår personal är helt otrolig. Kunniga, roliga, vi har verkligen kul! Våra restauranger har sin egna identitet men alla genomsyras av familjär värme. Det är aldrig helt perfekt hos oss, det finns alltid något som är lite skevt. Vi gör ju allt själva så det blir lite som hemma, det blir liksom aldrig helt klart. Bistro 27 har till exempel kvar en omålad list, jag orkade helt enkelt aldrig måla klart den. Eventuellt känner en del gäster igen sig?

– Hela familjen Orrmyr är med i verksamheten på något sätt. Även mina föräldrar, som är över 70 år nu. Min fru Jennifer är artist och är ofta ute på turné, men har ändå hand om våra sociala medier. Min syster är jurist och får naturligtvis hålla koll på det juridiska och hennes man är vår programmerare som fixar bokningssystem och håller ordning på ekonomi och marknadsföring. Sen är det jag då, som är den som drar i det hela. Jag startade upp Bord 27 år 2015 och sedan dess har det helt enkelt rullat på.

Du hitta KaiFo på Södra Vägen 24 i Göteborg. De har öppet varje dag från kl 17.00.

Läs mer om dryckestrender och nyheter