In English

SAmarbeten

Spring Wine & Spirits jobbar aktivt för att stödja och uppmuntra utbildning inom dryckeskunskap.

Vi har under flera år stöttat Swedish National Sommelier Team (Swesomm) och deras arbete. Vi bidrar bland annat med träningsviner till sommeliererna och var även med för att se när Arvid Rosengren blev världsmästare i sommellerie i Mendoza år 2016.

Swesomms team består av finalisterna från SM i sommellerie, vilka automatiskt blir Sveriges kandidater till EM och VM. De tränas av Swesomms coach och grundare Sören Polonius. Syftet med Swesomm är att hjälpa Sveriges mest framgångsrika sommelierer att bli så bra som möjligt.

Spendrups är huvudsponsor till Årets Kock – SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. 2019 gick vi in som delägare av Årets Kock AB tillsammans med Arla.

Tävlingen Årets Kock startades 1983 av mejeriföretagens branschorganisation tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman. Målet var att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets renommé. Tack vare tävlingen har debatten kring mat lyfts till rampljuset och skapat en mötesplats för bransch och matintresserad allmänhet.