In English

Tamnavulin New York Sour

Tamnavulin New York Sour
Ingredienser

Whisky sour är en av de mest klassiska av sour-drinkarna. En populär teori är att Whisky Sour uppstod som en marindryck på 1700-talet när sjömän använde citrusjuice för att förhindra skörbjugg, en sjukdom som orsakas av C-vitaminbrist.

Det unika draget med New York Sour är att den toppas med ett lager rödvin, vilket ger en vacker färgkontrast och en komplex smakprofil med en balans mellan sötma, syra och en subtil vinnot. Det är en uppskattad och elegant drink som har en lång historia inom cocktailkulturen.

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom rödvinet i en shaker, och fyll på med is. Skaka tills det är väl kylt, och sila upp i ett lågt glas med iskuber i.

Avsluta med att ”floata” (hälla sakta på en sked ovanför ytan) rödvinet på toppen av drinken.

TIPS: Har du ingen shaker kan du använda du en tom burk med lock.

.

Vår whisky från Tamnavulin
Drinkar på Plantation Pineapple Alla drinkar
Alla drinkar