In English

Maison Chavin

Chavin

Domaine Pierre Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 hon köpte mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Pierre Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Mathilde Boulachin
Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. Hon har till och med arbetat på vinimportör i Stockholm. Hon köpte upp mark i Languedoc med en vision om att göra vin i tiden, med tydlig adress och hållbar produktion. Namnet Pierre Chavin hittade hon faktiskt på själv. Hon visste att hon inte ville göra vin under eget namn, utan valde i stället ett namn som innehåller ordet ”vin” och anspelar på den franska livsstilen. Pierre är ett vanligt franskt namn och betyder ”sten”, vilket syftar på jorden och ursprung. Namnet Chavin lånade hon från den franska modevärlden.

Ursprung
Pierre Chavins har sitt säte i Béziers, söder om Montpellier i Languedoc. Vingårdarna omfattar några av Frankrikes soligaste appellationer: Côtes de Gascogne, Pays d’Oc Languedoc-Roussillon och Côtes de Provence.

Hållbarhet
Allt arbete präglas av ett tydligt hållbarhetsfokus och en respekt för till natur, miljö och människa. Det har resulterat i att de flesta vinerna är ekologiskt certifierade och portföljen bjuder även på flera alkoholfria alternativ samt viner med lägre alkoholhalt. De transporterar även sina viner med tåg, planterar träd för att kompensera utsläpp, använder lättviktsflaskor och har installerat solceller. Arbetet har bland annat belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Våra viner från Chavin på Systembolaget