Vilket är egentligen det bästa rosévinet?
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Detta är en produkt för Privatpersoner. Är du Restaurangkund? Klicka här
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Detta är en produkt för Privatpersoner. Är du Restaurangkund? Klicka här
Druvor
90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon
Doft
Rödfruktig doft med inslag av körsbär, tomat, sötlakrits, örter och choklad.
Smak
Smaken är rödbärig och ursprungstypisk med frisk syra och mjukt inlindade tanniner.
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär
Passar Till
Klassisk italiensk mat som smakrik pasta med mycket tomat eller lättare köttanrättningar.
Vinifiering
Selekterade Sangiovesedruvor från olika områden i Toscana ingår i denna klassiska Chianti. Skörden sker under september och oktober med sedvanlig vinifiering där skalen macererar i ca två veckor under jäsningen. Den malolaktika jäsningen tar vid i ståltankar innan vinet vilar några månader före buteljering.