In English

PICCINI

Piccini

Familjen Piccini är verksamma i hjärtat av Chianti. Deras anrika historia tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av 4e generationen genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på 4 egendomar runt om i Toscana.​ De äger även vingårdar på Sicilien.

Piccini

Soliga Toscana är Italiens mest kända vinregion. Mytomspunnen och älskad tack vare sin vackra landsbygd och sina goda viner, strategisk placerad på den italienska västkusten.

Piccini

I det varma maritima klimatet trivs traktens okrönta drottning, sangiovese – eller ”Jupiters blod” som de gamla romarna kallade denna ädla druva, basen i storheter från både Brunello di Montalcino och Chianti.

Piccini

Vinhuset går i bräschen för det nya moderna Chianti med deras förmåga till innovation och kontinuerlig dynamik.​ Från deras enklare Chianti till prestigevinerna från egendomen i Montalcino finns de gemensamma nämnarna: kvalitet, drickvänlighet och respekten för ursprunget.

COLLEZIONE ORO CHIANTI ORGANIC 2021 EKO

Vinet är gjort på ekologiska druvor som plockats från olika områden i Toscana. Druvorna skördas sent och en del av dem har fått hänga kvar och torka på vinrankorna. Denna metod kallas ”Goveno all’uso Toscano” och är vanlig i Toscana.

COLLEZIONE ORO CHIANTI RISERVA DOCG 2019

Ett balanserat vin med livfull karaktär, gjort på handplockade druvor varav 90% sangiovese och 10% cabernet sauvignon. Vinet lagras i 9 månader på en mix av fat där 30% lagras på franska 225 liters ekfat och resterande 70% i stora ek-tonneau.

COLLEZIONE ORO PRIMA FESTA NERELLO MASCALESE ORGANIC PET 2021

Är ett nyanserat rött vin med örtiga toner från Sicilien. Det är ett hållbart vin som är både ekologiskt och Equalitas certifierat, gjort av 100 % nerello mascalese-druvor med IGT Terre Siciliane. Vinet har en inbjudande doft av röda och mörka bär samt jordgubbar och färska örter. Smaken är bärig med lena tanniner och balanserad syra

Våra viner från Piccini på Systembolaget