Drinkrecept – Årets juldrink på Skogsglögg
Årets juldrink Gläntan är framtagen av Bellas Porcile och är en modern tolkning av skogsglögg med inspiration från den svenska vinterskogen. Skogsglöggen möter syrliga lingon, kaneldoftande sockerlag och ett mjukt täcke av krämig maräng – en frisk, vild och julig upplevelse som serveras kall.
- 5 cl Grythyttan Skogsglögg
- 3 cl lingonsyra Sandbergs drinks lab
- 2 cl kanel- och lingonsockerlag
- lingonpulver
- kanel och lingonmaräng
Lägg ett cocktailglas i frysen först. Ta ut och pudra på lingonpulver på halva glaset med en te-sil.
Häll glögg, syra och sockerlag i en shaker med mycket is och skaka hårt tills shakern är frostig. Sila upp i cocktailglas. Lägg på marängen försiktigt. Pynta med lingonkvist.
Kanel- och lingonsockerlag (cirka 5 dl)
2,5 dl strösocker, 2,5 dl vatten, 1 dl koncentrerad lingonsaft, några kanelstänger
Låt koka upp snart så sockret smälter, dra av plattan och låt dra i cirka 30 min. Sila sedan bort kanelen. Klart!
Kanel- och lingonmaräng i 50 cl sifon.
Häll i 20 cl äggvita och 30 cl kall sockerlag i sifonen. På med locket och skaka hårt, sätt i en patron och skaka, sätt i en andra patron, ställ i kyl minst 30 min innan du använder den.
Drinkrecept – Årets juldrink på Skogsglögg
Årets juldrink Gläntan är framtagen av Bellas Porcile och är en modern tolkning av skogsglögg med inspiration från den svenska vinterskogen. Skogsglöggen möter syrliga lingon, kaneldoftande sockerlag och ett mjukt täcke av krämig maräng – en frisk, vild och julig upplevelse som serveras kall.
- 5 cl Grythyttan Skogsglögg
- 3 cl lingonsyra Sandbergs drinks lab
- 2 cl kanel- och lingonsockerlag
- lingonpulver
- kanel och lingonmaräng
Lägg ett cocktailglas i frysen först. Ta ut och pudra på lingonpulver på halva glaset med en te-sil.
Häll glögg, syra och sockerlag i en shaker med mycket is och skaka hårt tills shakern är frostig. Sila upp i cocktailglas. Lägg på marängen försiktigt. Pynta med lingonkvist.
Kanel- och lingonsockerlag (cirka 5 dl)
2,5 dl strösocker, 2,5 dl vatten, 1 dl koncentrerad lingonsaft, några kanelstänger
Låt koka upp snart så sockret smälter, dra av plattan och låt dra i cirka 30 min. Sila sedan bort kanelen. Klart!
Kanel- och lingonmaräng i 50 cl sifon.
Häll i 20 cl äggvita och 30 cl kall sockerlag i sifonen. På med locket och skaka hårt, sätt i en patron och skaka, sätt i en andra patron, ställ i kyl minst 30 min innan du använder den.