In English

Kräftpremiären med vitt vin – Vi väljer ut några favoriter, perfekta till sensommarens kräftskivor

Kräftpremiären

Kräftpremiären är äntligen här! Snaps och öl i all ära, men många av oss föredrar ett välkylt vitt vin till våra kräftor. Det är ett utmärkt val eftersom det kompletterar och förhöjer smakerna av de färska kräftorna, ger en uppfriskande känsla och ger dig en mångfald av smakalternativ att välja mellan. Detta kommer säkerligen bidra till en minnesvärd och njutbar kräftskiva.

Kräftor serveras ofta med starka kryddor och dill, och det vita vinet har förmågan att balansera den kryddiga och salta smaken på ett sätt som framhäver både vinet och maten. Vitt vin finns i en mängd olika stilar och varianter, från torrt och mineraliskt till halvtorrt eller sött, vilket ger dig möjlighet att välja ett vin som passar din egen smak och föredragna kräftmeny. Vi har valt ett gäng viner som kännetecknas av sin fruktiga och uppfriskande smakprofil, vilket passar perfekt till den somriga och lätta karaktären hos färska kräftor.

The Grape Collective Riesling Returns

Nr 72859 | 132 kr | 750 ml | 12,5 % vol. | Sockerhalt 0,5 g/100ml

Doften är ung och druvtypisk i en pigg och fruktig stil med toner av mogen citrus, mineral, rosa stenfrukt, gröna päron, ananas, mango och vita blommor. Smaken är torr och fruktig med en frisk, läskande syra. Det finns toner av både mineral och solmogen stenfrukt och avslutet är torrt, rent och stramt. Det skäms inte för sig bland ostron och färska skaldjur och kan med fördel serveras som aperitíf, med eller utan tilltugg.

Nashville Stories Organic White

Nr 55855 | 99 kr | 12 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,4 g/100ml

Doftnoterna består av saftiga päron, mogen citrus och aromatisk vit persika vilket ger en fin balans av syrlighet i kombination med naturlig sötma från frukten. Smaken har toner av saftiga päron, krispigt äpple, syrlig lime och en hint av färsk ananas. Vinet har en fin citruston och en krispig avslutning, således är det den perfekta kompanjonen till kräftpremiären!

Auzells Eko

Nr 79530 | 135 kr | 13 % vol. | 750 ml | Sockerhalt <0,3 g/100ml

Topp-producenten Tomàs Cusiné är verksam i flera vindistrikt i Katalonien, men han verkar ha ett gott öga till sitt hemdistrikt Costers del Segre. Där producerar han detta lekfulla och krispiga vin. Trots sin lekfullhet har Auzells EKO en komplex karaktär med element av ugnsbakade citroner och örter. Eftersmaken är mycket torr och angenäm med eleganta och diskreta ektoner.

Clos de Nouys Vouvray Sec

Nr 72189 | 159 kr | 12,5 % vol. | 750 ml | Sockerhalt <0,3 g/100ml

Chenin blanc från Loire i all sin prakt! Stor, utvecklad doft med toner av grapefrukt, mineral och fat. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av lätt fat och med en lång och angenäm avslutning. Clos de Nouys är en ”single estate” i Vouvray och består av lera och kalk. Druvorna handplockas i september och genomgår en traditionell, lång vinifikation i en blandning av franska ekbarriquer och ståltankar.

Boschendal Brut

Nr 7889 | 139 kr | 13 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,5 g/100ml

Bubblor till kräftpremiären? Självklart! Gula äpplen, nektariner och nougat. Det är de dofter och smaker du får när du korkar upp dessa lyxiga bubblor från Sydafrika – gjort på ”Cape Classique”-metoden. Det är den sydafrikanska metoden att göra mousserande vin. Precis som med champagne, med den andra jäsningen i sin egen flaska. Perfekt som aperitif och givetvis till våra kräftor!

.