In English
Nyhet!

Rombauer Sauvignon Blanc

USA | Årgång 2022

Rombauer Sauvignon Blanc

USA, Årgång 2022

269:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Den första klunken avslöjar en munsbitande syra och en välavvägd textur. Den rena, fräscha avslutningen och de mogna frukterna från fruktträdgården.

Art.Nr

2664424

Alkoholhalt

14 %

Producent

Rombauer

Region

Kalifornien

Sockerhalt

3 g/l

Art.Nr

2664424

Alkoholhalt

14 %

Region

Kalifornien

Producent

Rombauer

Sockerhalt

3 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Ett utmärkt vin att avnjuta som aperitif eller att kombinera med skaldjur, sushi, sommarsallader eller kryddiga asiatiska rätter.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Asiatiskt

Asiatiskt

Buffémat

Buffémat

Grönsaker

Grönsaker

Ost

Ost

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Aperitif

Aperitif

Smak

Den första klunken avslöjar en munsbitande syra och en välavvägd textur. Den rena, fräscha avslutningen och de mogna frukterna från fruktträdgården.

Doft

På näsan finner du en livlig Sauvignon Blanc som sprudlar av rosa grapefrukt, frisk lime, aprikos och honung.

Kuriosa

Rombauer Vineyards grundades av Koerner och Joan Rombauer, som flyttade till Napa 1972 och köpte ett hem på den egendom där vingården nu ligger. Det var först år 1980 som de skapade sitt första Rombauer-vin, en Cabernet Sauvignon, som familjen fortfarande producerar än idag. Rombauer har också intagit en särskild plats i Napa Valley:s historia tack vare sina förstklassiga vintillverkningsanläggningar, som har använts av legendariska vinerier som Duckhorn, Spottswoode och Dominus.Nu för tiden är vingården i händerna på familjens andra och tredje generationer, som brinner för hållbar vinodling.

Vinifiering

Frukten till detta vin kommer från toppvinodlingar i Napa och Sonoma. Druvorna pressas medan frukten fortfarande är sval, och det mesta av juicen jäses i rostfria ståltankar. Resten jäser i franska ekfat och betong för att lägga till extra komplexitet.

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära