Våra bästa nyårsdrinkar
259:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Fyllig, komplex smak med nyanserade toner av björnbär, blåbär, svarta vinbär och blå plommon, följda av diskreta inslag av örter, kryddor samt antydan till lakrits, kaffebönor och fat. Tanninerna är mogna och väl integrerade. Fina fruktsyror i avslutningen.
Region
Bordeaux
Distrikt
AOP Medoc Cru Bourgeois
Art.Nr
5884801
Alkoholhalt
14 %
Region
Bordeaux
Producent
Distrikt
AOP Medoc Cru Bourgeois
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar Till
Brett användningsområde, från grytsteken med morötter och timjan till kalv eller fasan bräserade i vin, kaningryta, lammspett, bavette med pommes frites och rödvinssås, ugnsbakad kyckling eller grillat fläsk, för att nämna några. En mogen bit Camembert blir ett fint avslut på måltiden.
Fläsk
Lamm
Nöt
Fågel
Smak
Fyllig, komplex smak med nyanserade toner av björnbär, blåbär, svarta vinbär och blå plommon, följda av diskreta inslag av örter, kryddor samt antydan till lakrits, kaffebönor och fat. Tanninerna är mogna och väl integrerade. Fina fruktsyror i avslutningen.
Doft
Uttrycksfull doft med typiska Medóc-toner av mörka bär, kryddor, kaffebönor och ekträ.
Kuriosa
Slottets namn kommer från tidigare ägare, riddarna av Aux, ättlingar till grevarna av Armagnac. Efter den franska revolutionen blev egendomen för en tid en diligensstation som lokalt kallas för ”patache”. Sedan 1964 är det familjen Lapalu som äger den 70-hektar-stora egendom. Vingårdarna, planterade med de klassiska Médocdruvorna, ligger runt byn Bégadan, 5 km från Gironde-viken. Vinerna anses ha bra lagringspotential (15 år). De får toppbetyg i de tyngsta franska och internationella vintidningarna. Egendomen sköts enligt principerna för ekologisk odling.
Vinifiering
Manuell sortering av druvorna innan de förs in i anläggningen. Jäsningen sker i stora träkärl, cementtankar och temperaturkontrollerade ståltankar. Skalurlakningen tar 4 veckor. Jäsningen pågår under 3-4 veckor, med särskilt utvalda jäststammar. Den malolaktiska jäsningen får äga rum i de temperaturkontrollerade rostfria tankarna. Lagringen görs i fat av fransk ek under 12 månader (30 % nya). - Innehåller sulfiter.
Druvor
Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 30%, Cabernet Franc 7%, Petit Verdot 3%
Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär