In English

Gusbourne Rosé Brut

England | Årgång 2018

Gusbourne Rosé Brut

England, Årgång 2018

473:-

75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA

Medelfylligt, nyanserat vin med fin mousse, krämig och mjuk struktur, frisk behaglig syra. Riktigt högklassigt på alla sätt och vis med inslag av mogna jordgubbar, saftiga körsbär och krispiga röda vinbär och äpplen. De lättblommiga tonerna adderar komplexitet och elegans till vinet.

Art.Nr

2627424

Alkoholhalt

12 %

Producent

Gusbourne Estate

Region

England

Sockerhalt

9 g/l

Art.Nr

2627424

Alkoholhalt

12 %

Region

England

Producent

Gusbourne Estate

Sockerhalt

9 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Som fördrink och till sommarens färska sallader, lax- eller tonfisksashimi, kallrökt lax på blinis med en klick crème fraîche och caviar, ostbrickan, sommarfrukter men även desserter som en Earl Grey pannacotta med färska jordgubbar och vaniljmaräng.

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Medelfylligt, nyanserat vin med fin mousse, krämig och mjuk struktur, frisk behaglig syra. Riktigt högklassigt på alla sätt och vis med inslag av mogna jordgubbar, saftiga körsbär och krispiga röda vinbär och äpplen. De lättblommiga tonerna adderar komplexitet och elegans till vinet.

Doft

En engelsk trädgård på tidig sommar med sina dofter av sommarbär och blommor.

Vinifiering

Manuellskörd. Traditionell metod med andra jäsningen på flaska. Hela klassar pressas försiktigt och musten vilar 24-36 timmar i kontakt med druvskalen. Jäsningen skedde i temperaturkontrollerade ståltankar under 10 dagar vid 18-20 grader med hjälp av ett speciellt utvalt mousserande vinjäst. 100% malolaktisk jäsning. 90% av vinet jäste på ståltank och 10% på både 225-liter stora ekfat (10% nya fat och resterande fat mellan 3 till år gamla) och 500-liter stora ekfat. Den rosa färgen erhålls genom att tillsätta 4% av Gusbournes stilla pinot noir-vin under den inledande blandningsprocessen och innan den andra jäsningen startade. Vinet lagrades sedan på sin jästfällning en minimum av 36-42 månader innan degorgering och omkorkning. Dosage: 9 gr/L - Innehåller sulfiter.

Druvor

Pinot Noir 60%, Chardonnay 39%, Pinot Meunier 1%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära