In English
Nyhet!
Veganskt

Chavin Rosé Sparkling Non Alcoholic

Frankrike
Veganskt

Chavin Rosé Sparkling Non Alcoholic

Frankrike

29:-

25 CL

Torr, frisk och bärig smak av persika, hallon, röda vinbär, blodgrape och rabarber.

Art.Nr

2665405

Alkoholhalt

0,50 %

Producent

Chavin

Sockerhalt

4 g/l

Art.Nr

2665405

Alkoholhalt

0,50 %

Producent

Chavin

Sockerhalt

4 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Chavin är en renommerad vinproducent som har en stor passion för alkoholfritt och hållbarhet. Med denna produkt kombinerar de dessa två och erbjuder ett alkoholfritt mousserande rosévin på den hållbara förpackningen burk. Perfekt för picknickar, bjudningar, mingel och balkonghäng!

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Aperitif

Aperitif

Smak

Torr, frisk och bärig smak av persika, hallon, röda vinbär, blodgrape och rabarber.

Doft

Vinet har en ljus lätt orangerosa färg med bärig doft med inslag av hallon, örter, rabarber, röda vinbär och blodgrapefrukt.

Kuriosa

Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Vinifiering

För att avlägsna alkoholen ur denna dryck har producenten använt sig av en teknik som kallas ”the spinning cone column”. Tekniken går ut på att vin hälls i en kolonn som består av roterande koner. Med hjälp av centrifugalkraft separerares vätskan från alkoholen. Vinet får sedan passera konen ytterligare en gång vid en något högre temperatur för att avlägsna alkoholen. Arom- och smakämnena återförs sedan till det alkoholfria vinet, som till sist blandas med lite ojäst druvjuice.

Druvor

Grenache Noir 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära