In English

Välkommen Pasqua!

Vi välkomnar varmt Pasqua Vigneti e Cantine till Spring Wine and Spirits-familjen. Familjeföretaget Pasqua har funnits på den svenska marknaden i många år och förgyllt svenskarnas måltider med sina Amarone- och Valpolicellaviner, men även med vin från andra delar av Italien.

Pasqua Vigneti e Cantine grundades 1925 och drivs idag av tredje generationen Pasqua. De har med sig en tradition och passion för hållbar vinframställning i de olika regioner de är verksamma. Allt började med en vingård utanför Verona i Veneto området, men har förstärkts med vingårdar både i Apulien och på Sicilien. Pasquas viner är innovativa, moderna och tillsammans med sina klassiska viner från Veneto i spetsen levererar de vin över hela världen. Följande viner hitta du på ditt systembolag, antingen på hyllan eller i beställningssortimentet.

Pasua-frizzante-prosecco

PASQUA PROSECCO FRIZZANTE AUDREY HEPBURN NV

Från Veneto kommer denna pärlande och krispiga Prosecco. Frisk och fruktig med mogna citrustoner, nektarin, päron och honungsmelon. Torr och fruktig med en frisk syra i eftersmaken. Passar till fräscha fisk- och skaldjursrätter eller som aperitif.

Gleradruvorna kommer från klassiska Prosecco-området Valdobbiadene. Druvorna pressas lätt, skalmacererar en kort tid för att sedan jäsa på kylkontrollerade ståltankar. Den andra jäsningen, för att få till bubblorna i Frizzante, sker på tryckståltankar med selekterad jäst.

pasqua-11-minutes

PASQUA 11 MINUTES ROSÉ 2019

Vinets namn kommer från längden då musten har kontakt med druvskalet under pressningen. Elva minuter är precis den tid som behövs för att ta fram vinets vackert blekrosa färg. Eftersom familjen Pasqua kommer från Verona blev de inspirerade av historien om Romeo och Julia när vinet skapades. Undernamnet Odi et Amo är poesi från den antika romerska poeten Catullus och betyder ”jag hatar och älskar”. Vinet är mycket friskt och komplext i doft och smak. Det har en fin syra med inslag av röda vinbär, nektarin och mogen grapefrukt. Passar till elegantare fisk- och skaldjursrätter, pasta vongole, löjrom med tillbehör eller som aperitif.

pasqua_chardonnay_bib

PASQUA CHARDONNAY ORGANIC VINO VARIETALE D’ITALIA 2019

Torr, frisk och fin fruktighet med inslag av anjou-päron, äpple och gula plommon. Smaken är medelfyllig med bra koncentration och längd med en liten vaniljton i avslutet. Druvor av chardonnay samt en liten del garganega pressas lätt och macererar med skalen i 6 timmar. Efter jäsningen lagras vinet på sin jästfällning i drygt en månad för att ge struktur och fruktighet. Passar alldeles utmärkt till det asiatiska köket med lite chillihetta. Passar även bra till fisk- och skaldjursrätter. Utmärkt till buffebordet.

pasqua_grillo_chardonnay

PASQUA CHARDONNAY-GRILLO ORGANIC 2019

Vinet kommer från ekologiska gårdar på västra Sicilien. Druvorna skördas i september. Därefter kyls druvorna ned och vinifieras reduktivt för att behålla de friska och fräscha aromerna i dem. Lätt, frisk och fruktig med doft av mogen citrus, melon och limefrukt. Torr, frisk och fruktig smak med toner av honungsmelon och gula äpplen. Passar till lättare fiskrätter, grillade kycklingrätter, pizza bianco med löjrom eller som aperitif.

PASQUA AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG 2016

Stor, kryddig doft med generösa inslag av fat, torkade körsbär, russin, kanel och nötter. Passar till smakrika kötträtter, gärna grillad lamm eller biff. Den funkar även utmärkt till vegetariska motsvarigheter. Den är underbar till Parmesan eller annan lagrad ost.

PASQUA VALPOLICELLA DOC SUPERIORE RIPASSO 2018

Ren kryddig nyanserad doft och smak med toner av mogna körsbär. En liten ekfatston och mjuka tanniner ger en lång och balanserad eftersmak. Passar till klassiska pasta eller risottorätter.

Liknande artiklar Se alla artiklar
Se alla artiklar