119:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Torrt, fylligt, med aptitretande friskhet och rik, fruktig smak med inslag av vita persikor, äpple, päron, mogna citroner, akaciahonung, örter, vitpeppar, en antydan till ingefära och mandlar samt en mycket angenäm, ren mineralton.
Region
Rhône
Distrikt
AOP Cotes du Rhone
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Passar Till
Utmärkt till fisksoppa med saffran eller dragon, kantarelltoast, grillade pilgrimsmusslor eller gambas à la plancha, chèvre chaud, kallskuret, seabass med fänkål.
Fisk
Buffémat
Smak
Torrt, fylligt, med aptitretande friskhet och rik, fruktig smak med inslag av vita persikor, äpple, päron, mogna citroner, akaciahonung, örter, vitpeppar, en antydan till ingefära och mandlar samt en mycket angenäm, ren mineralton.
Doft
Finstämd med tilltalande aromer av vinter päron, gula plommon, citrus, aprikos, galiamelon och färska örter. Frukttonerna följs upp med subtila aromer av pion och rosor, mandel och akaciahonung.
Kuriosa
Vapenskölden på framsidesetiketten symboliserar de tre städerna där grundaren Antoine Ogier levde och verkade. Antoine föddes i Saint-Etienne och är arkitekten bakom Ogiers fina vinkällare i Châteauneuf-du-Pape (”påvens nya slott” som byn heter). Och länken till påvarna återfinns i staden Avignon som var påvarnas stad under 1300-talet.
Vinifiering
Druvorna vinifieras var för sig. Musten jäser vid låg temperatur för att bevara friskhet och druvornas aromer, sedan startar alkoholjäsningen. Ingen malolaktisk jäsning. Vinerna lagras i betongtankar på sin jästfällning i 4-6 månader innan den slutgiltiga blenden följt av buteljering. - Innehåller sulfiter.
Druvor
Grenache blanc 30%, Clairette 20%, Bourboulenc 20%, Roussanne 10%, Marsanne 10%, Viognier 10%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär