Här kan du dricka Beaujolais Nouveau 2024
240:-
300 CL
Djup, fyllig och nyanserad smak med mörkfruktiga och kryddiga toner av solmogna körsbär, björnbär, choklad, läder, svart te, viol och välbalanserade inslag av ekfat. Vinet har mjukt inlindade men ändå närvarande tanniner som ackompanjeras av frisk syra och tät frukt.Lång och nyanserad avslutning med sammetslen kryddighet.
Art.Nr
2672360
Alkoholhalt
13,50 %
Producent
Tenute Piccini
Region
Toscana
Distrikt
Toscana IGT
Sockerhalt
5 g/l
Art.Nr
2672360
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Toscana
Producent
Tenute Piccini
Distrikt
Toscana IGT
Sockerhalt
5 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Perfekt partner till exempelvis kallskuret, pastarätter som ragù eller bolognese, grillat rött kött, pizza, lagrade ostar eller på egen hand. Serveras vid 16 grader.
Buffémat
Fläsk
Lamm
Nöt
Vilt
Fågel
Grönsaker
Ost
Sällskapsdryck
Smak
Djup, fyllig och nyanserad smak med mörkfruktiga och kryddiga toner av solmogna körsbär, björnbär, choklad, läder, svart te, viol och välbalanserade inslag av ekfat. Vinet har mjukt inlindade men ändå närvarande tanniner som ackompanjeras av frisk syra och tät frukt.Lång och nyanserad avslutning med sammetslen kryddighet.
Doft
Stor och nyanserad doft med mörkfruktiga och kryddiga toner av solmogna körsbär, björnbär, choklad, läder, svart te, viol och välbalanserade inslag av ekfat.
Kuriosa
Familjen Piccini har bott och verkat i Chianti i hjärtat av Toscana sedan år 1882. Idag är de en av Italiens 25 största vinproducenter och deras kvalitetsviner återfinns över hela världen. Egendomen drivs av fjärde generationen Piccini genom syskonen Mario och Martina, som styr med samma grundmotto som när de startade: ”det är inte hur mycket vin vi gör, utan hur mycket passion vi lägger ner i vårt arbete”.
Vinifiering
Den ekologiskt odlade vingården har sandig och lerig jordmån. Skörden ägde rum mellan början på september och mitten på oktober. Merlot skördades först, därefter sangiovese och cabernet. Varje druvsort fick jäsa för sig. Efter jäsningen gjordes slutgiltig blending och vinet lagrades sedan på ekfat i cirka fyra månader.
Druvor
Sangiovese 50%, Cabernet Sauvignon 35%, Merlot 13%, Cabernet Franc 2%
Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär