Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
349:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Fyllig, fruktig, mineralig och elegant med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär, hallon, och plommon, rostade kaffebönor, kakao, läder och viol. Förtjusande mineralitet och silkeslena tanniner. En Syrah från lieux-dit Lautaret som sticker ut i AOC Saint Joseph för sin exceptionella terroir, en terroir gjord av ”galets roulés” i motsats till appellationens klassiska granitjord och mer rustika profil.
Region
Rhône
Distrikt
AOP Saint Joseph
Sockerhalt
<2 g/l
Art.Nr
7614301
Alkoholhalt
13 %
Region
Rhône
Producent
Distrikt
AOP Saint Joseph
Sockerhalt
<2 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar Till
Smakrika, robusta rätter som den sydfranska klassikern cassoulet, marockansk lammgryta, älgstek med enbärsdoftande gräddsås, rådjur eller hjort med kantarellsås, Coq au vin, grillat kött, till varm rostbiff med grillade grönsaker och plommonspäckad fläskkarré.
Lamm
Nöt
Vilt
Smak
Fyllig, fruktig, mineralig och elegant med toner av mörka körsbär, björnbär, blåbär, hallon, och plommon, rostade kaffebönor, kakao, läder och viol. Förtjusande mineralitet och silkeslena tanniner. En Syrah från lieux-dit Lautaret som sticker ut i AOC Saint Joseph för sin exceptionella terroir, en terroir gjord av ”galets roulés” i motsats till appellationens klassiska granitjord och mer rustika profil.
Doft
Förföriska aromer av soldränkta röda och mörka bär, charkuterier och violer.
Vinifiering
Druvor från 35 år gamla vinstockar som växer på små jordlotter högt uppe på en sluttning som kallas Lautaret. De skördades och avstjälkades för hand och låg sedan på tank i fyra dagar i låg temperatur (8°C). Jäsningen tog mellan 21-28 dagar. Det nya vinet fördes över till franska ekfat på 225 liter; 20 % är nya fat och övriga 3-4 år gamla. Vinet lagras totalt 12 månader på fat. - Innehåller sulfiter.
Druvor
Syrah 100%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär