In English
Nyhet!
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Piccini Toscana

Italien | Årgång 2023
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Piccini Toscana

Italien, Årgång 2023

299:-

300 CL

Djup, fyllig och nyanserad smak med mörkfruktiga och kryddiga toner av solmogna körsbär, björnbär, choklad, läder, svart te, viol och välbalanserade inslag av ekfat. Vinet har mjukt inlindade men ändå närvarande tanniner som ackompanjeras av frisk syra och tät frukt.Lång och nyanserad avslutning med sammetslen kryddighet.

Art.Nr

470308

Alkoholhalt

13,50 %

Producent

Tenute Piccini

Region

Toscana

Distrikt

Toscana IGT

Sockerhalt

5 g/l

Art.Nr

470308

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Toscana

Producent

Tenute Piccini

Distrikt

Toscana IGT

Sockerhalt

5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Passar Till

Perfekt partner till exempelvis kallskuret, pastarätter som ragù eller bolognese, grillat rött kött, pizza, lagrade ostar eller på egen hand. Serveras vid 16 grader.

Buffémat

Buffémat

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Vilt

Vilt

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Ost

Ost

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Smak

Djup, fyllig och nyanserad smak med mörkfruktiga och kryddiga toner av solmogna körsbär, björnbär, choklad, läder, svart te, viol och välbalanserade inslag av ekfat. Vinet har mjukt inlindade men ändå närvarande tanniner som ackompanjeras av frisk syra och tät frukt.Lång och nyanserad avslutning med sammetslen kryddighet.

Doft

Stor och nyanserad doft med mörkfruktiga och kryddiga toner av solmogna körsbär, björnbär, choklad, läder, svart te, viol och välbalanserade inslag av ekfat.

Kuriosa

Familjen Piccini har bott och verkat i Chianti i hjärtat av Toscana sedan år 1882. Idag är de en av Italiens 25 största vinproducenter och deras kvalitetsviner återfinns över hela världen. Egendomen drivs av fjärde generationen Piccini genom syskonen Mario och Martina, som styr med samma grundmotto som när de startade: ”det är inte hur mycket vin vi gör, utan hur mycket passion vi lägger ner i vårt arbete”.

Vinifiering

Den ekologiskt odlade vingården har sandig och lerig jordmån. Skörden ägde rum mellan början på september och mitten på oktober. Merlot skördades först, därefter sangiovese och cabernet. Varje druvsort fick jäsa för sig. Efter jäsningen gjordes slutgiltig blending och vinet lagrades sedan på ekfat i cirka fyra månader.

Druvor

Sangiovese 50%, Cabernet Sauvignon 35%, Merlot 13%, Cabernet Franc 2%

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära