In English
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Pasqua Mucchietto Nero d’Avola-Shiraz EKO

Italien
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Pasqua Mucchietto Nero d’Avola-Shiraz EKO

Italien

0 CL

Medelfyllig och pigg fruktig smak med härliga toner av skogshallon och vinbär. Saftig och balanserad samt relativt lätt i avslutnigen. Trevlig liten ört-och kryddighet med lakrits och finstämda tanniner i avslutningen.

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Sicilien

Sockerhalt

9.9 g/l

Art.Nr

Alkoholhalt

0 %

Region

Sicilien

Sockerhalt

9.9 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Passar Till

Går utmärkt på egen hand eller till charkbrickan. Ceasarsallad eller ett vegetariskt grillspett med krämig örtsås. Passar även kyld till smakrika fiskrätter. Givetvis en bra kompis till pizzan eller pasta med tomatsås.

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Medelfyllig och pigg fruktig smak med härliga toner av skogshallon och vinbär. Saftig och balanserad samt relativt lätt i avslutnigen. Trevlig liten ört-och kryddighet med lakrits och finstämda tanniner i avslutningen.

Doft

Frisk, fruktig och kryddig doft med mogna hallon och björnbär. Lite toner av Bassets svartavinbärsvingummin och färska mogna jordgubbar. Avslutar fint med kryddighet och lakritston.

Vinifiering

Druvorna kommer från vingårdar på västra Sicilien och skördas under september. Druvorna jäser separat, men båda får skalmacerera under 15-20 dagar i kontrollerad temperatur. Mjuk press av druvorna och skal ger en fin färg och mjuka tanniner till vinet. Druvsorterna blandas i slutet av januari, därefter lagras vinet på ståltankar och den malolaktiska jäsningen sker. Vinet lagras ytterligare 3-4 månader innan buteljering.

Druvor

Nero d’Avola 80%, Shiraz 20%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära