In English
Nyhet!

Nizza Costemonghisio

Italien | Årgång 2020

Nizza Costemonghisio

Italien, Årgång 2020

212:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, kanel, bergamott, örter, lakrits och viol.

Art.Nr

2657814

Alkoholhalt

16 %

Producent

Mauro Sebaste

Region

Nizza

Sockerhalt

1 g/l

Art.Nr

2657814

Alkoholhalt

16 %

Region

Nizza

Producent

Mauro Sebaste

Sockerhalt

1 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Rött kött, vilt och stek med kraftiga köttsåser. Smakrika grytor. Lagrade och smakrika ostar.

Buffémat

Buffémat

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Vilt

Vilt

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Ost

Ost

Smak

Nyanserad, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, kanel, bergamott, örter, lakrits och viol.

Doft

Elegant och kraftfull doft av mörka bär, kanel och örter med inslag av viol.

Kuriosa

Mauro Sebastes vingårdar ligger i Langhe och Roero, i hjärtat av Piemontes nebbiololand. Efter 10 år som önolog hos olika odlare i regionen valde Mauro att starta eget, tillsammans med sin fru Maria Teresa och hennes familj.otalt förfogar de över 20 hektar vingårdar, spridda i Langhe och Roero. Mauro engagerar sig både i arbetet i vingårdarna och i vineriet. I gårdarna arbetar han tillsammans med agronomen Domenico Franc, och i vintillverkningen tillsammans med Giovanni Bailo.auro Sebastes ambition är alltid att vinerna ska spegla karaktären från den vingård och växtplats där druvorna skördats (terroir). För att komma dit arbetar de bland annat med noggrann selektering vid skörd, modern teknik vid framställningen och traditionell fatlagring. Produktionen ligger på 150 000 buteljer per år..

Vinifiering

Druvorna skördas för hand och pressas varsamt. Musten får sedan macerera i 8 till 10 dagar i ståltank medans musten får en varsam remontage. Vinet lagras sedan i tonneaux i minst 12 månader.

Druvor

100% Barbera

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära