In English
Ekologisk
Nyhet
Rött

Into Tinto The Grape Collective

Spanien, Årgång 2020
Ekologisk
Nyhet
Rött

Into Tinto The Grape Collective

Spanien, Årgång 2020
Ekologisk
Nyhet
Rött

Into Tinto The Grape Collective

Spanien, Årgång 2020

119:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
5503701

Alkoholhalt
14 %

Region
DO Costers del Segre

Sockerhalt
5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Köp eller beställ här Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Köp eller beställ här Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
35% Garnacha, 30% Cabernet Sauvignon, 20% Tempranillo, 15% Syrah

Doft
Fruktig doft med toner av svarta vinbär, körsbär och örter.

Smak
Medelfyllig och välbalanserad smak med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut med bra längd.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Into Tinto från The Grape Collective är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd förkärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och vinmakare Carles Escolar. Med på resan var våra kollegor Tony, Li och Carina samt vår outtröttlige ambassadör Fernando. Resultatet blev ett klassiskt spanskt rödtjut som vi tror att ingen varelse i hela galaxen kan motstå. Ett vin att avnjuta i stora klunkar i goda vänners sällskap.

Passar Till
Grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas.

Vinifiering
Det här ekologiska vinet är framställt utifrån en hållbar filosofi som genomsyrar hela vingårdsarbetet. Exempelvis är bevattningen finurligt ordnad genom egen vattenreservoar och naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter hålls borta från vinrankorna med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter skörd och noggrann selektering fick de olika druvorna jäsa var för sig. Garnacha, syrah och en viss del av cabernet sauvignon-druvorna uppfostrades på ståltank medan tempranillo och resterande del av cabernet sauvignon även fick vila på fat i tre-fyra månader. Slutligen blandades vinet och buteljerades.

Lanseringsår
2021

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära