In English

The Grape Collective

The Grape Collective är ett projekt inom Spring Wine & Spirits. Vi är en grupp människor som arbetar med vin varje dag. Vi tycker att vin ska vara gott, enkelt och ärligt. Därför tar vi tillsammans med utvalda producenter fram viner som är just det. Vår ambition är att samla vinmakare som har samma inställning till vin som vi. Inga näsor i luften, bara i glasen. Läs mer om projektet HÄR

RIESLING RETURNS

Det här ekologiska vinet med krispig spets och monstruös etikett är resultatet av ett givande samarbetsprojekt mellan vår producent Weingut Mehrlein och några entusiastiska kollegor inom vårt företag.

Riesling Returns passar till asiatiska smaker med viss hetta, exempelvis grillade jätteräkor med chilimayo eller snabbmarinerad lax med soyabrynt smör. Kan med fördel serveras som aperitíf, med eller utan tilltugg.

SAME SAME CAVA BRUT NATURE

Den här supertorra ekologiska och veganska Cavan är ett samarbetsprojekt med vår producent Vinos Sierra Norte. Resultatet är en blanc de blancs, non-dosage, método tradicional…äsch; same same!

Same Same Cava Brut passar till Tapas, skaldjur och som aperítif.

INTO TINTO

Into Tinto är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd förkärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och vinmakare Carles Escolar.

Det här ekologiska vinet är medelfylligt, fruktigt och välbalanserat med toner av svarta vinbär, körsbär och örter. Passar utmärkt till grillade rätter av lamm eller nöt, halloumiburgare eller klassiska tapas.

Våra viner från The Grape Collective på Systembolaget