Våra bästa nyårsdrinkar
132:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Medelfyllig, mjuk, saftig, rund smak som gör det lättdrucket. Toner av smultron, björnbär och mörka körsbär med mjuka tanniner som ger en silkeslen avslutning.
Region
Languedoc-Rousillon
Distrikt
AOP Cotes du Rousillon
Sockerhalt
<2 g/l
Art.Nr
2565614
Alkoholhalt
13 %
Region
Languedoc-Rousillon
Producent
Distrikt
AOP Cotes du Rousillon
Sockerhalt
<2 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Vinet passar för “en tête à tête vid brasan, middag på tu man hand eller tillsammans med familj och vänner.” Likaså mycket passande till pepparstek, grillad tonfisk eller lax serverad med en smakrik sås, mustiga pastarätter, grillad kyckling med grönsaker. Och avsluta gärna med en rinnig Camembert!
Buffémat
Nöt
Smak
Medelfyllig, mjuk, saftig, rund smak som gör det lättdrucket. Toner av smultron, björnbär och mörka körsbär med mjuka tanniner som ger en silkeslen avslutning.
Doft
Förföriska aromer av såväl röda som mörka skogsbär.
Kuriosa
Vinets namn “John Wine” är en ordlek. Den anspelar på skådespelaren John Wayne (låter nästan som ”wine”) som spelade många filmroller som rebell och cowboy, och på det här vinet som är en liten rebell i Domaine Cazes portfölj. Vissa röda viner kan produceras utan tillsats av sulfit: Antioxidanter som polyfenoler som finns i blåa druvornas skal och kärnor minskar risken för oxidation av musten. Blåa druvor med hög andel antioxidanter kan användas för att producera naturvin helt utan tillsats av sulfit, under förutsättning att en mycket god hygien upprätthålls i vineriet. Ett lågt pH-värde och låg restsockerhalt är gynnsamt för att kunna minimera halten sulfit.
Vinifiering
Minimalistisk framställning - dvs så få moment som möjligt! Druvorna får ligga i tank vid 25 C och det jäsande vinet pumpas runt 1-2 gånger per dygn för bästa färg- och aromurlakning. Efter 10 dagar töms jästtanken och det unga vinet skiljs från skal, mm, för att undvika bakteriella angrepp. Vinet förs över till en ny tank och genomgår där den s.k. malolaktiska jäsningen. Till sist flyttas vinet till andra tankar och får vila i 3 månader och, till sist, filtreras och buteljeras det.
Druvor
Syrah 50%, Grenache 40%, Mourvèdre 10%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär