In English
Ekologisk
Veganskt

Domaine Cazes Sans Sulfites EKO

Frankrike | Årgång 2021
Ekologisk
Veganskt

Domaine Cazes Sans Sulfites EKO

Frankrike, Årgång 2021

130:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Medelfyllig, mjuk, saftig, rund smak som gör det lättdrucket. Toner av smultron, björnbär och mörka körsbär med mjuka tanniner som ger en silkeslen avslutning.

Art.Nr

2565614

Alkoholhalt

13 %

Producent

Maison Cazes

Region

Languedoc-Rousillon

Sockerhalt

<2 g/l

Art.Nr

2565614

Alkoholhalt

13 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Maison Cazes

Sockerhalt

<2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Vinet passar för “en tête à tête vid brasan, middag på tu man hand eller tillsammans med familj och vänner.” Likaså mycket passande till pepparstek, grillad tonfisk eller lax serverad med en smakrik sås, mustiga pastarätter, grillad kyckling med grönsaker. Och avsluta gärna med en rinnig Camembert!

Buffémat

Buffémat

Nöt

Nöt

Smak

Medelfyllig, mjuk, saftig, rund smak som gör det lättdrucket. Toner av smultron, björnbär och mörka körsbär med mjuka tanniner som ger en silkeslen avslutning.

Doft

Förföriska aromer av såväl röda som mörka skogsbär.

Kuriosa

Vinets namn “John Wine” är en ordlek. Den anspelar på skådespelaren John Wayne (låter nästan som ”wine”) som spelade många filmroller som rebell och cowboy, och på det här vinet som är en liten rebell i Domaine Cazes portfölj. Vissa röda viner kan produceras utan tillsats av sulfit: Antioxidanter som polyfenoler som finns i blåa druvornas skal och kärnor minskar risken för oxidation av musten. Blåa druvor med hög andel antioxidanter kan användas för att producera naturvin helt utan tillsats av sulfit, under förutsättning att en mycket god hygien upprätthålls i vineriet. Ett lågt pH-värde och låg restsockerhalt är gynnsamt för att kunna minimera halten sulfit.

Vinifiering

Minimalistisk framställning - dvs så få moment som möjligt! Druvorna får ligga i tank vid 25 C och det jäsande vinet pumpas runt 1-2 gånger per dygn för bästa färg- och aromurlakning. Efter 10 dagar töms jästtanken och det unga vinet skiljs från skal, mm, för att undvika bakteriella angrepp. Vinet förs över till en ny tank och genomgår där den s.k. malolaktiska jäsningen. Till sist flyttas vinet till andra tankar och får vila i 3 månader och, till sist, filtreras och buteljeras det.

Druvor

Syrah 50%, Grenache 40%, Mourvèdre 10%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära