Våra bästa nyårsdrinkar
395:-
75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA
Smaken är torr, mycket frisk och komplex med läckert krämig mousse och rödbäriga toner av hallon, mogna smultron, saftiga körsbär, röda vinbär och krispiga äpplen. Eftersmaken är lång och elegant med inslag av mineral och syrenblomster.
Region
England
Distrikt
PDO English Quality Sparkling Wine
Sockerhalt
11,7 g/l
Art.Nr
9373501
Alkoholhalt
12 %
Region
England
Producent
Distrikt
PDO English Quality Sparkling Wine
Sockerhalt
11,7 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Passar Till
Det här är ett förföriskt exempel på vilken kvalitet som engelskt mousserande vin kan hålla. Perfekt som fördrink eller kompanjon till somrig sallad, smakrik fisk, ostbrickan eller picknick och småplock. Även till desserter som en Earl Grey pannacotta med färska jordgubbar och vaniljmaräng.
Fisk
Smak
Smaken är torr, mycket frisk och komplex med läckert krämig mousse och rödbäriga toner av hallon, mogna smultron, saftiga körsbär, röda vinbär och krispiga äpplen. Eftersmaken är lång och elegant med inslag av mineral och syrenblomster.
Doft
Resultatet är buteljerad försommar med en nyanserad doft av av röda sommarbär, blommor och kex.
Kuriosa
Det växande vinlandet England har profilerats sig som just ett mousserande sådant. Det är inte så konstigt med tanke på att odlingsförhållandena i södra England liknar dem i Champagne. Gusbourne Estate är en av få engelska producenter som bara använder sina egna druvor. I deras vingårdar i Kent och West Sussex odlas de klassiska druvorna chardonnay, pinot noir och pinot meunier. De årgångsmousserande vinerna vinifieras enligt den traditionella metoden som här kallas för ”Great British Classic Method”. Resultatet är lagringsduglig, mineraldriven och stilren elegans, med ett unikt terroir-uttryck.
Vinifiering
Druvorna skördades för hand och pressades sedan försiktigt i hela klasar. Musten fick sedan vila med druvskalen i 24-36 timmar. 90 procent av vinet jäste i temperaturkontrollerade ståltankar under 10 dagar vid 18-20 grader och resterande 10 procent fick jäsa på både 225-liter stora ekfat och 500-liter stora ekfat. 100 procent av vinet genomgick malolaktisk jäsning. Under den inledande blandingsprocessen, innan den andra jäsningen startade, adderades 4 procent av Gusbournes stilla röda vin på pinot noir för att ge vinet sin rosa färg. Vinet fick sedan ligga minimum 31 månader på sin jästfällning innan degorgering och omkorkning. Dosage: 12 gr/L. - Innehåller sulfiter.
Druvor
Pinot Meunier 46%, Chardonnay 35%, Pinot Noir 19%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär
Lanseringsår
2022