In English

Zacapa Centrario 23

Guatemala

Zacapa Centrario 23

Guatemala

619:-

70 CL GLASFLASKA

Smakrik, nyanserad rom med fatkaraktär och liten sötma, inslag av torkad frukt, lönnsirap, nötter och örter.

Art.Nr

2739123

Alkoholhalt

40 %

Producent

Zacapa Rum

Art.Nr

2739123

Alkoholhalt

40 %

Producent

Zacapa Rum

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Smak

Smakrik, nyanserad rom med fatkaraktär och liten sötma, inslag av torkad frukt, lönnsirap, nötter och örter.

Doft

Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av tropisk frukt, mörk choklad, marsipan, vanilj och arrak.

Kuriosa

Ron Zacapa – ron är det spanska ordet för rom – lanserades 1976 för att fira den guatemalanska staden Zacapas hundraårsjubileum. Receptet utvecklades av den lokala läkaren Alejandro Burgaleta. Zacapa blev nästan omedelbart en framgång och växte snabbt till landets mest kända exportprodukt, med en marknad större än landets kaffeodlingar. Zacapa är bland annat känd för att man lagrar sin rom högt upp i Anderna på 2 300 meters höjd i ”The house above the clouds”. Zacapa är en av världens mest kända och prisbelönta romsorter, och brukar omnämnas som ”världens bästa rom”.

Tillverkning

Denna rom har lagrats i ett system som kallas 'solera'. Detta innebär att rom med olika ålder blandas på sammankopplade fat, staplade enligt ett speciellt mönster. Solerasystem används framförallt vid sherrytillverkning och ökar ofta komplexiteten i drycken och kompenserar för variationer mellan olika årgångar eller ålder. Den slutliga produkten innehåller en blandning av rom, där den yngsta är sex år, och den äldsta är 23 år gammal.

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära