In English

Cannelloni med kycklingfärs och chili

En smakfull rätt med hetta!

caneloni

Ingredienser för 4 personer


Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Stek kycklingfärsen tillsammans med vitlöken i olivolja cirka 3 minuter, tills den är genomstekt. Salta och peppra.

3. Blanda den varma kycklingfärsen i en skål med spenat, philadelphiaost och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.

4. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja på medelvärme cirka 3 minuter. Häll på tomatjuice, sardeller, chili samt lagerblad och timjan.

5. Låt tomatsåsen puttra 10 minuter, lyft sedan ur timjan och lagerblad.

6. Lägg en sträng kycklingfärsfyllning längs långsidan av lasagneplattorna och rulla ihop dem med skarven nedåt mot bänken.

7. Lägg cannellonin i en ugnssäker smord form med skarven nedåt, häll på tomatsås och tillaga cirka 15 minuter i 200°C.

8. Toppa med sköljd bladspenat, olivolja och grovriven parmesan.


Dryckestips:

VinCantina Zaccagnini dal Tralcetto, rött vin från Abruzzo, Italien. Passar utmärkt till den kryddiga smaken av tomatsås. Art nr 3023. 3L; 249 kr. 75cL; 99 kr. Art nr 3023. 12,5% vol.

Alkoholfritt: Mariestads alkoholfri eller Loka naturell.

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter