In English

Höstens nyheter är här

Spännande druvor är den gemensamma nämnaren för de fyra viner som Spring Wine & Spirits lanserat på Systembolaget under september månad. Cono Sur Organic Pinot Noir från Chile, Trapiche Gran Medalla och Imago från Argentina samt Monte Stelle Soave. 

höstens nyheter vin

Monte Stelle Soave kommer från Veneto i Italien. Doften är finstämdmed inslag av blommor, apelsinskal och citrus. Smaken är torr, frisk, kraftfull och komplex med tilltalande fruktighet och mineraltoner. Tilltalande, djup citrongul färg.

Vinet är framställt av druvor som skördats på vingården Monte Stelle (Stjärnkullen). Vingården ligger på 200 m över havet, med läge mot sydost och en jordmån av vulkaniskt ursprung (basalt). Vinstockarna planterades för mer än 60 år sedan, enbart med Garganegadruvor (sk single vineyard). De är på klassiskt sätt uppdragna på spaljéer.

Passar perfekt tillskaldjur, fiskrätter, rätter av ljust kött, som kalv eller lamm, samt till pasta- och risrätter med såser baserade på grönsaker. Serveras vid 10-12 C. 

Läs mer om vinet här

Trapiche Gran Medalla, årgång 2013, är ett mycket fylligt rött vin med smak av härlig frukt, inslag av plommon, mogna körsbär, kryddor och silkeslena taniner. Vinet har en stor doft med inslag av mörka körsbär, plommon, lavendel, hallon och örter samt mineraltoner.

Gran består av en härlig blandning av Malbec, Cabernet Sauvignon samt Cabernet Franc druvor. En noggrann selektering har skett redan på vingården, då druvorna har skördats för hand i små korgar.

En trevlig anekdot om vingården Los Arboles är att den i stort sett bestod enbart av stora stenar innan Trapiche tog över marken. De tog hjälp av gruvföretag för att flytta stenarna då man, för att bevara naturen, absolut inte ville spränga i marken. 

Läs mer om vinet här 

Imago, årgång 2015, har en intensiv frisk och fruktig doft med inslag av plommon och björnbär. Smaken är fyllig med en härlig koncentration av frukt, björnbär, plommon samt choklad och har en viss fatkaraktär.

Vinet har en ovanlig och fantasifull blandning utav Malbec, Petit Verdot samt Cabernet Sauvignon druvor och är producerad av Argentinas ledande vingrupp Grupo Penaflor.

Läs mer om vinet här

Cono Sur Organic Pinot Noir, årgång 2015, har en intensiv aromatisk doft med inslag av körsbär och hallon. Smaken är medelfyllig med härlig koncentration, inslag av körsbär, hallon och en välintegrerad ekfatston.

Cono Sur Organic Pinot Noir passar till smakrika fiskrätter, kyckling, anka och lagrade ostar.

Cono Sur är särskilt erkända för sina Pinot Noir-viner, som finns i alla prisklasser. Toppvinet Ocío får varje år en mängd internationella utmärkelser. 

Läs mer om vinet här

Läs mer om våra druvor här

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter