In English

Dark Horse Brut Bubbles Mousserande vin på burk

Nu lanseras Dark Horse Brut Bubbles i Systembolagets beställningssortiment. Det här är ett fruktigt och uppfriskande mousserande vin som förpackats i en praktisk och hållbar aluminiumburk. Perfekt som sällskapsdryck och fördrink.

Klicka här för att beställa

Nr 56962 | 60 kr | 10 % vol. | 375 ml | Sockerhalt 1,2 g/100 ml |

Dark Horse Brut Bubbles är ett piggt och fruktigt mousserande vin på burk. Vinet är gjort på den klassiska druvan chardonnay och har en fruktig doft med toner av äpple, päron, kex, rostat bröd och lite vanilj. Smaken är torr med en uppfriskande syra och fina bubblor. Passar perfekt som sällskapsdryck och fördrink, med eller utan salta snacks, samt till lätta fisk- och skaldjursrätter.

Druvorna skördades vid optimal mognad under svala nätter, för att bevara syra, fräschör och aromatik. Den första jäsningen skedde vid låg temperatur med noggrant utvald jäst, för att få ett vin med finstämda aromer och uttrycksfull struktur. Efter jäsning fick vinet ligga kvar i ståltank, för att bevara sin balans, ungdomliga fräschör och ljusa färg. Den andra jäsningen skedde i trycktank, vilket brukar kallas för charmatmetoden.

Det hållbara förpackningsformatet gör det enkelt att både ta med, kyla och avnjuta ett glas bubbel, var du än befinner dig.

DARK HORSE WINERY

Amerikanska Dark Horse Winerys chefsvinmakare Beth Liston är uppvuxen på Kaliforniens Central Coast och har jobbat i vinindustrin sedan hon var 21 år. Hennes vision med Dark Horse är att överträffa konsumentens förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. I vineriet använder Beth och kollegorna en noga avvägd blandning av tradition och teknisk innovation. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta i Kaliforniens inland, cirka en och en halv timme från San Francisco. Vinerna har blivit enormt populära tack vare sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.

Här kan du läsa mer om dryck och våra nyheter