In English

Dark Horse winery

Dark Horse Winery

Dark Horse winery drivs av vinmakaren Beth Liston, en infödd Central Coast-tjej som har jobbat i vinindustrin sedan hon fyllde 21 år. Filosofin med Dark Horse-vinerna är att överträffa konsumenternas förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. Beth Liston och kollegorna i Dark Horse-teamet använder sig av en noga avvägd blandning av traditionellt och tekniskt innovativt vinmakeri. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta-området i Kaliforniens inland, ca 1½ timme från San Francisco. Vinerna har blivit populära för sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.

DARK HORSE ROSÉ

En blend av grenache, barbera, tempranillo, tuouriga national and zinfandel. Torr, mycket frisk och krispig smak med fin ton av röda bär som smultron och hallon. Härlig avslutning med en touch av mogen citrusfrukt. Passar som apéritif eller till fräscha sallader med räkor eller kyckling. Vinet finns både på burk och 150 cl-box.

DARK HORSE BRUT BUBBLES

Dark Horse Brut Bubbles är ett piggt och fräscht mousserande vin på burk. Vinet är gjort på den klassiska bubbeldruvan chardonnay. Druvorna skördades vid optimal mognad under svala nätter, för att bevara syra, fräschör och aromatik. Resultatet är ett vin med pigg och fruktig doft av äpple, päron, kex, rostat bröd och lite vanilj. smaken är torr och fräsch med en uppfriskande syra och fina bubblor. Passar perfekt som sällskapsdryck och fördrink, med eller utan salta snacks, samt till lätta fisk- och skaldjursrätter.

DARK HORSE ZINFANDEL

Druvorna till Dark Horse Zinfandel skördades vid optimal mognad i Lodi området och jäste relativt varmt, ca 30-32 grader, i koniska jästankar i ca 3 veckor. De koniska jästankarna hanterar druvorna varsamt och ger vinet en generös stil med mjuka tanniner och en elegant fruktprofil. Passar perfekt passar att servera till såväl rött kött och kryddiga korvar som smakrik fläskfilégryta med vitlök och örter. Vinet passar även fint till hårdostar som Parmesan och Pecorino.

DARK HORSE DARK HORSE CHARDONNAY

Druvorna till Dark Horse Chardonnay skördades nattetid för att bevara druvornas friska fruktighet och syra. Det har en stor och generös chardonnay-doft med vanilj, bakade äpplen, grå päron och mjuk vaniljton. Det finns även en trevlig blommighet och citruszest i doften. Smaken är generös i sin krämighet med angenäma kolatoner. Vinet avslutas med frisk syra, med toner av gula äpplen och färskpressad apelsin. Passar till smakrika fisk och skaldjursrätter med en god sås som gärna kan ha några droppar grädde i sig. Ljust kött som grillad kyckling eller fläskfilé. Även mjuka och hårda getostar går väl ihop med vinet.

Våra viner från Dark Horse på Systembolaget