In English

Dark Horse winery

Dark Horse Winery

Amerikanska Dark Horse Winerys chefsvinmakare Beth Liston är uppvuxen på Kaliforniens Central Coast och har jobbat i vinindustrin sedan hon var 21 år. Hennes vision med Dark Horse är att överträffa konsumentens förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. I vineriet använder Beth och kollegorna en noga avvägd blandning av tradition och teknisk innovation. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta i Kaliforniens inland, cirka en och en halv timme från San Francisco. Vinerna har blivit enormt populära tack vare sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.

DARK HORSE ROSÉ

En blend av grenache, barbera, tempranillo, tuouriga national and zinfandel. Torr, mycket frisk och krispig smak med fin ton av röda bär som smultron och hallon. Härlig avslutning med en touch av mogen citrusfrukt. Passar som apéritif eller till fräscha sallader med räkor eller kyckling. Vinet finns både på burk och 150 cl-box.

DARK HORSE BRUT BUBBLES

Dark Horse Brut Bubbles är ett piggt och fräscht mousserande vin på burk. Vinet är gjort på den klassiska bubbeldruvan chardonnay. Druvorna skördades vid optimal mognad under svala nätter, för att bevara syra, fräschör och aromatik. Resultatet är ett vin med pigg och fruktig doft av äpple, päron, kex, rostat bröd och lite vanilj. smaken är torr och fräsch med en uppfriskande syra och fina bubblor. Passar perfekt som sällskapsdryck och fördrink, med eller utan salta snacks, samt till lätta fisk- och skaldjursrätter.

DARK HORSE ZINFANDEL

Druvorna till Dark Horse Zinfandel skördades vid optimal mognad i Lodi området och jäste relativt varmt, ca 30-32 grader, i koniska jästankar i ca 3 veckor. De koniska jästankarna hanterar druvorna varsamt och ger vinet en generös stil med mjuka tanniner och en elegant fruktprofil. Passar perfekt passar att servera till såväl rött kött och kryddiga korvar som smakrik fläskfilégryta med vitlök och örter. Vinet passar även fint till hårdostar som Parmesan och Pecorino.

DARK HORSE DARK HORSE CHARDONNAY

Druvorna till Dark Horse Chardonnay skördades nattetid för att bevara druvornas friska fruktighet och syra. Det har en stor och generös chardonnay-doft med vanilj, bakade äpplen, grå päron och mjuk vaniljton. Det finns även en trevlig blommighet och citruszest i doften. Smaken är generös i sin krämighet med angenäma kolatoner. Vinet avslutas med frisk syra, med toner av gula äpplen och färskpressad apelsin. Passar till smakrika fisk och skaldjursrätter med en god sås som gärna kan ha några droppar grädde i sig. Ljust kött som grillad kyckling eller fläskfilé. Även mjuka och hårda getostar går väl ihop med vinet.

DARK HORSE BUTTERY CHARDONNAY

Dark Horse Buttery Chardonnay är gjord på utvalda chardonnaydruvor från vingårdar i Kalifornien. Vinet får sina smöriga toner från malolaktisk jäsning och får även vila på sin jästfällning i minst åtta månader för att uppnå den karaktäristiskt rika och krämiga smakprofilen. Resultatet är en fruktig chardonnay med tydlig ekfatskaraktär. Rika lager av brynt smör, vanilj, kardemumma, rostat bröd, macadamianötter ackompanjeras av fruktiga toner som gula äpplen, ananas och päron. Vinets smöriga och krämiga profil är som gjord för smakrika fiskrätter, allra helst med smörbaserade tillbehör.

Våra viner från Dark Horse på Systembolaget