Piccini Toscana
De Ekologiska ”Cykelvinerna” Från Cono Sur Passar Till Säsongens Utomhuskök
CONO SUR ORGANIC CABERNET SAUVIGNON CARMENÈRE EKO
Doft: Utvecklad doft med mulliga höstaromer, svampskog, mörka bär och katrinplommon.
Smak: Fylligt, smakrikt vin med koncentrerad, varm frukt. Lång eftersmak med inslag av lätt rostat fat, höstkantarell, plommonkompott och blåbär.
Passar till: Förrätter som kycklingleverpaté eller ankpaté, pikanta charkuterier och till rätter av mörkt kött, gärna med svamp som tillbehör. Mogen brie och andra mogna vitmögelostar.
Vinifiering: De ekologiskt odlade druvorna skördas för hand i slutet av april. Efter jäsningen lagras ca 70 % av det nya vinet i 10 månader på fat av fransk ek och resten ligger på tank fram tills man gör den slutliga blenden och därefter buteljering.
CONO SUR ORGANIC CHARDONNAY EKO
Doft: Ung, citrusdoft med inslag av ananas, persika och mineral.
Smak: Komplex smak med balanserad syra och toner av citrus, persika och mineral i avslutet.
Passar till: Skaldjursrätter eller ljust kött med krämiga tillbehör och till hårdost med nötiga inslag så som lagrad grevé.
Vinifiering: Druvorna skördas manuellt i mars och förs till vineriet i Chimbarongo, där jäsningen äger rum i temperaturkontrollerade tankar. Därefter vilar vinet på ståltank i fyra månader innan det buteljeras i augusti.
CONO SUR ORGANIC PINOT NOIR EKO
Doft: Intensiv aromatisk doft med inslag av körsbär och hallon.
Smak: Medelfylligt vin med härlig koncentration, inslag av körsbär, hallon och en välintegrerad ekfatston.
Passar till: Smakrika fiskrätter, kyckling, anka och lagrade ostar.
Vinifiering: Vinet plockas för hand. Vinet jäses under kontrollerad temperatur i tankar av rostfritt stål. 80% av vinet lagras på franska 225 liters ekfat under 10 månader, resterande 20% ligger på ståltank, detta för att optimera fräschören i vinet.
Kuriosa: Vinet kommer från Colchagua men man har valt att skriva DO Chile ifall tillgången på ekologiska druvor ändras.