In English

Lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm

Vintips: Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon Carmenère

lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm

Ingredienser

4 pers Lammracks

  • ca 800 gram lammracks
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl rödvin
  • Smör/olja

Potatiskaka

  • 900 g mandelpotatis
  • 100 g skivad purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 100 g getost
  • Salt
  • Peppar
  • Olja

Brynt morotskräm

  • 500 gram morötter
  • 250 gram lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Citron

Gör så här

Bryn lammracksen i en stekpanna i smör och olja tillsammans med rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg över lammracksen i en ugnsform. Vispa ur stekpannan med vinet och häll det på köttet. Stek färdigt i ugn på 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 55-58 grader. Låt vila innan den skärs upp och serveras.


Skala och skiva potatisen, skölj och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i olja i en stekpanna utan att det tar färg. Lägg upp i en skål. Stek sedan potatisen halvfärdig i olja, blanda ner purjolöken. Strimla tomaterna, smula sönder getosten. Varva potatis, tomater och getost i en smord form med avtagbar kant. Stek färdigt potatisen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.


Skala och dela ner morötter, lök och vitlök. Koka mjuka i saltat vatten. Bryn smöret. Mixa morötterna tillsammans med det brynta smöret. Smaka av med salt, peppar, rivet citronskal och citronsaft.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept