Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
4 pers
Koka upp pastavatten så det är klart när det är dags att du ska till att koka din pasta.
Börja med att fräsa kantarellerna i smör/olja och tillsätt sedan strimlad bacon som får steka med till lite knaprigare yta. Tillsätt finhackad lök samt riven vitlök och hackad rosmarin, som får fräsa med en stund.
Blanda äggen, den rivna parmesanosten samt timjan i en skål till en jämt smet.
Koka din färska pasta 2-3 min och häll av vattnet men spara lite till din pastasås.
Tillsätt pastan samt äggblandningen direkt ned i stekpannan med bacon/svampblandningen och rör om tills alla ingredienser har blandats. Blir det för torrt kan man använda pastavatten att spä ut såsen med. Servera pastan direkt och toppa gärna med rostade pinje- eller valnötter.
Vintips:
Kock: Linda Karlsson
Blogg: Yummifood