In English

Färsk Pasta Med Bacon, Örter & Skogens Guld

Vintips: Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenère EKO

Färsk Pasta Med Bacon, Örter & Skogens Guld

Ingredienser

4 pers

  • 1 paket bacon
  • 80 gram kantareller
  • 2  ägg
  • Cirka 40 gram riven parmesan
  • 1  liten gul lök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1-2 st vitlök (riven)
  • 1-2 tsk färsk rosmarin
  • Salt- & peppar
  • Olja
  • Smör
  • Färsk fettuccine
  • Ev rostade pinjenötter eller valnötter till serveringen
Gör Så Här

Koka upp pastavatten så det är klart när det är dags att du ska till att koka din pasta.

Börja med att fräsa kantarellerna i smör/olja och tillsätt sedan strimlad bacon som får steka med till lite knaprigare yta. Tillsätt finhackad lök samt riven vitlök och hackad rosmarin, som får fräsa med en stund.

Blanda äggen, den rivna parmesanosten samt timjan i en skål till en jämt smet.

Koka din färska pasta 2-3 min och häll av vattnet men spara lite till din pastasås.

Tillsätt pastan samt äggblandningen direkt ned i stekpannan med bacon/svampblandningen och rör om tills alla ingredienser har blandats. Blir det för torrt kan man använda pastavatten att spä ut såsen med. Servera pastan direkt och toppa gärna med rostade pinje- eller valnötter.

Vintips:

Kock: Linda Karlsson

Blogg: Yummifood

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept