Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Kött
Örtpotatis
Färskost-crème
Grillade grönsaker
Skapa en fin glödbädd eller använd grillpanna samt ugn 225 grader, salta och peppra fläskkotletterna, pensla med olivolja.
Slå in potatisen i folie, salta, peppra, tillsätt vitlök & smör, slå in i ett tätt paket.
Lägg paketet på grillen eller i ugn ca 30-40 minuter. Grilla köttet på en sida tills saften börjar tränga upp ca 5-7 min, vänd och grilla indirekt långsamt, så att köttet förblir saftigt.
När köttsaften är ljust rosa är köttet färdigt.
Koka morötterna i saltat vatten, några minuter. Dela hjärtsalladen, skär av yttersta stjälken av sparrisen och dela lökarna. Ringla olivolja över grönsakerna och grilla dem vackert ca 7-8 min på varje sida (på grillen eller i grillpanna). Salta och peppra. Blanda de finskurna örterna med färskosten, smaksätt med sardellerna. Servera köttet med en klick färskost.