In English

Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller

grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök och sardeller

Ingredienser

6 portioner

  • Broccoli
  • 3 st broccolis
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl hasselnötter, rostade & hackade

Smör

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 sardellfilér, hackade
  • 1 msk pressad citronsaft

Entrecote

  • 1200-1500 g entrecote
  • 1 msk fänkålsfrön, malda
  • 12 salviablad

Gör så här

Broccoli
Plocka ner broccolin grovt. Blanda med salt & olivolja. Råstek eller grilla broccolin tills den är mjuk. Strö över hasselnötterna.

Smör
Stek vitlöken (låt skalet vara kvar) försiktigt i lite av smöret tills den får bra färg och blir gyllenbrun. Därefter, skala och finhacka vitlöken. Blanda med resten av smöret & sardellerna. Smaka av med salt & citron.

Entrecote
Krydda köttet med salt och fänkålsfrön. Bryn köttet hårt i en stekpanna eller grilla så att det får fin färg på båda sidor. Ugnstek sedan färdigt i ugnen på 150 grader tills det blir 56 grader i innertemperatur. Låt vila i några minuter innan köttet trancheras upp.

Avslutning
Servera köttet med broccolin. Strö över salviabladen. Klicka på smöret och låt det smälta ner. Servera gärna med citron.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept