In English

Chiligryta Med Bakad Pumpa & Cheddarostcrème

Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend

Chiligryta Med Bakad Pumpa & Cheddarostcrème

Ingredienser
  • 1 kg högrev, skuret i 3×3 tärningar
  • 2 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm kanel
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 gula lökar, skalade grovtärnade
  • 1 burk tomater krossade
  • 1 l oxbuljong
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 3 vitlöksklyftor, skalade, pressade
  • 1 anchochili, rökt
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl svarta bönor, kokta, sköljda
  • 2 dl röda bönor, kokta, sköljda
  • 200 g champinjoner i kvartar
  • 10 st små lökar, skalade
  • 50 g mörk choklad 70%
  • salt och svartpeppar från kvarn

Ugnsbakad pumpa

  • 0,5 kg butternut pumpa skalad skuren i klyftor
  • 0,5 kg potatis av fast typ borstad, skuren i klyftor
  • 1 citron skalet av

Cheddarostcrème

  • cheddarostcrème
  • 50 g cheddarost
  • 2 dl crème fraiche
  • svartpeppar
Gör Så Här

Chiligryta:
I en gjutjärnspanna, stek köttet gyllenbrunt i smör och olja tillsammans med tomatpuré.
Tillsätt kryddorna och låt dem steka tillsammans med köttet. Tillsätt lök, vitlök låt fräsa ett par minuter med köttet. Tillsätt tomaterna, buljongen, ingefäran, torkade chilifrukten
Låt småkoka i ca 1,5 timmar, tillsätt bönorna låt koka 30 minuter smaksätt med mörk choklad salta och peppra smaka av. Köttet är färdigt när det är mört och faller isär. Koka upp vatten och häll över vatten över löken låt stå att dra skala sedan lökarna. Stek champinjonkvartarna med smålöken, garnera med lite hackad persilja. Garnera med tortillachips.


Pumpa & potatis:

Sätt ugnen på 175 grader, fördela pumpa & potatis i ugnsfast form, tillsätt olivolja, baka i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk och har fått en fin färg, salta och peppra.

Cheddarostcrème:

I en kastrull smält cheddarost tillsammans med crème fraiche smaksätt med svartpeppar.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept