In English

Fish Tacos På Torsk Med Avokado, Rostad Majs & Riven Tomat

Vintips: Boschendal Brut NV

Fish Tacos På Torsk Med Avokado, Rostad Majs & Riven Tomat

Ingredienser

Torsk

  • 600 g Torskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime, skal & saft
  • 1 grön chili, skalad & urkärnad

Grönsaker

  • 2 avocados
  • 1 kruka romansallad, plockad & sköljd
  • 2 st majskolvar
  • 1 klyftor vitlök
  • 1 litet knippe koriander
  • 1 litet knippe mynta
  • 2 dl kokta svart bönor

Riven tomat

  • 4 st tomater
  • 1 msk olivolja

Garnityr

  • Tortillabröd
Gör Så Här

Torsk

Olja en liten form med olivolja. Lägg på torsken. Salta. Baka i ugnen på 120 grader varmluft tills fisken är 45 grader i innertemperatur. Blanda olja, vitlök , lime & chili. Slå över dressingen över fisken. Bryt sedan ned fisken i bitar och krydda med flingsalt.

Grönsaker

Skala & skär avokadon i grova bitar. Skär av majskornen & riv vitlöken och rosta dem i en panna med lite olivolja tills de får färg. Krydda med salt. Skölj bönorna. Plocka örterna grovt.

Riven tomat

Halvera tomaten. Riv på den grova sidan av rivjärnet, med köttsidan först, så att du bara får skalet kvar i handen. Låt hänga av lite i en sil. Krydda med salt. Blanda med olivoljan.

Servering

Låt gästerna bygga sina egna tacos. Bottna med sallad, bönor, avokado & rostad majs. Toppa med fisk, riven tomat & avsluta med örter. Ringla över dressingen.

Vintips:

Kock: Viktor Westerlind

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept