In English
Vitt

Original Colombard

Frankrike, Årgång 2018
Vitt

Original Colombard

Frankrike, Årgång 2018
Vitt

Original Colombard

Frankrike, Årgång 2018

71,50:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2577714

Alkoholhalt
11,50 %

Producent
Rigal

Region
Sydvästra Frankrike

Distrikt
IGP Côtes de Gascogne

Sockerhalt
1,99 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Colombard 100%

Doft
Tilltalande aromatisk komplexitet med diskret blommiga inslag.

Smak
Torr, frisk och lätt med välbalanserad friskhet och fräsch fruktighet av passionsfrukt, lime och krispiga gröna äpplen.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Rigals vinserie ORIGINAL profilerar druvor från sydvästra Frankrike. Vitvinsdruvan Colombard har sitt klassiska ursprung härifrån dvs Côtes de Gascogne, mer exakt från Comté de Gascogne. Den är bl.a. basen för högklassiga destillat som cognac och armagnac. Numera odlas den i Kalifornien och Sydafrika under namnet French Colombard och blandas där ofta med Chardonnay för att bidra med sin fina friskhet. Men det är i Gascogne den visar sin storhet. Vinerna baserade på Colombard har frisk fruktighet och klingande syra.

Passar Till
Fantastiskt som aperitif eftersom den fina syran väcker smaklökarna! Passar utmärkt till grillade knivmusslor och blåmusslor, smögenräckor, Janssons frestelse, sushi eller laxcarpaccio med lime. För den djärve rekommenderas vinet till ett skål av jordgubbar och krusbär.

Vinifiering
Druvorna skördas i mitten av september från utvalda vingårdslägen. Skalen får ligga svalt i musten i 10 timmar för aromutlakning och efter separation av skalen sker jäsningen vid låg temperatur för att bevara aromerna. Det unga vinet får ligga på sin jästfällning i 4 månader på tank vid låg temperatur innan filtrering och buteljering.

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära