In English
Veganskt
Vitt

Domaine Louis Moreau Chablis Grand Cru Valmur

Frankrike, Årgång 2014
Veganskt
Vitt

Domaine Louis Moreau Chablis Grand Cru Valmur

Frankrike, Årgång 2014
Veganskt
Vitt

Domaine Louis Moreau Chablis Grand Cru Valmur

Frankrike, Årgång 2014

425:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2581624

Alkoholhalt
13 %

Region
Bourgogne

Distrikt
AOC Chablis Grand Cru

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Chardonnay 100%

Doft
Stor, mineralig, aningen rökig med citrus frukter och ek.

Smak
Ett kraftfullt vin full av energi bakom den eleganta och soliga fasaden. Koncentrerade och komplexa aromer av solmogna citroner, torr honung, kryddig ek och subtila toner av flinta.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Grand Cru Valmur gränsar till det berömda Les Clos och hämnar lite i Les Clos skugga. Stilen är raffinerad maskulin med en hel del mineraler och rökighet i smaken. Exponeringen är både sydlig och västlig vilket ger dags- och kvällssol. Det är en Grand Cru som kännetecknas av elegant kraft, som är fruktigare och rundare än andra Chablis Grand Cru.

Passar Till
Utmärkt till fläsk, kalvracks eller fågel med smakrik svampsås, smörstekt piggvar med brynt smör samt till kraftiga fisk- och skaldjursrätter. Och avslutningsvis med smakrika vitmögelostar.

Vinifiering
Manuel skörd och handsortering av druvorna för att behålla de bästa druvorna innan de pressas. Jäsningen sker långsamt i tankar vid 18 C, i 15-18 dagar, med den naturliga jästen. Därefter startar den malolaktiska jäsningen. Det unga vinet förs över till tank där det ligger i 1 år på sin jästfällning. Sedan förs ca 40 % av vinet till 500 liters ekfat och ligger där i 6 månader och blandas sedan med vinet från tank. Denna blend vilar sedan på tank några månader innan buteljering. Det tar ca 18-20 månader från skörden till buteljeringen.

Lanseringsår
2019

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära