In English
Ekologisk
Veganskt
Vitt

Auxerrois Trois Châteaux EKO

Frankrike, Årgång 2017
Ekologisk
Veganskt
Vitt

Auxerrois Trois Châteaux EKO

Frankrike, Årgång 2017
Ekologisk
Veganskt
Vitt

Auxerrois Trois Châteaux EKO

Frankrike, Årgång 2017

129:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2538114

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Maison Kuentz Bas

Region
Alsace

Distrikt
AOC Alsace

Sockerhalt
5 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Auxerrois 100%

Doft
Mycket tydlig, med tilltalande aromer av gula frukter och blomhonung, rostade toner som avrundas av en varm frisk sötma.

Smak
Torr, medelfyllig, smakrik och aningen aromatisk. Smaken är finstämd med toner av kvitten, vita blommor, akaciahonung, grapefrukt och rostad äpple. Den balanseras fint av den eleganta fruktsyran.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Druvorna kommer från 2 olika, utvalda lägen på 420 m höjd över havet. Jordmånen är kalkstensbaserad. Odlingen följer reglerna för biodynamisk odling och är godkänt av Demeter som ställer de högsta kraven för biodynamisk odling.

Passar Till
Mums till patéer, terriner och chark, rökt lax med skaldjurssås, ugnsbakad kycklinglår med aprikoser och konfiterade citroner, hela skaldjursplatån, sjötunga beurre blanc, filodegsknyten med getost, kalamares, Szechuan-inspirerade rätter och ostar som Gruyère, Pont l’Evêque eller Crottin de Chavignol.

Vinifiering
Skörden sker manuellt. Druvorna pressas försiktigt och musten får sedan vila svalt i 12-48 timmar med ”racking”. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och tar 3-6 månader, vilket är ovanligt. Det unga vinet får ligga på jästfällningen i 6-8 månader för mer smakutvinning. Restsocker: 10 gr/L. - Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2015

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära