In English

X Marks the Spot Pinot Noir The Grape Collective

Australien | Årgång 2022

X Marks the Spot Pinot Noir The Grape Collective

Australien, Årgång 2022

99:-

75 CL SKRUVKORK

Lättare rött i en ungdomlig och fruktig stil med smak av röda och mörka bär, viol och inslag av lakrits. Toner av örter och kryddor ger ett angenämt och balanserat avslut.

Art.Nr

243201

Alkoholhalt

13 %

Region

Victoria

Sockerhalt

2 g/l

Art.Nr

243201

Alkoholhalt

13 %

Region

Victoria

Sockerhalt

2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Passar Till

Passar till vegetariska rätter som svamppasta och risotto, lättare kött- och fågelanrättningar samt till charkuterier, ost och småplock.

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Ost

Ost

Smak

Lättare rött i en ungdomlig och fruktig stil med smak av röda och mörka bär, viol och inslag av lakrits. Toner av örter och kryddor ger ett angenämt och balanserat avslut.

Doft

Pigg och bärig doft med druvtypiska toner av röda och mörka bär.

Kuriosa

: X Marks the Spot Pinot Noir ingår i en serie från The Grape Collective, där vi tillsammans med utvalda producenter tar fram viner som är goda, enkla och ärliga. Vi har gjort X Marks the Spot Pinot Noir tillsammans med en av de producenter som vi har arbetat med allra längst: McPherson Wines. De håller till strax norr om Melbourne i Australien och har optimala förutsättningar för att göra en pigg och matvänlig pinot noir i fruktdriven och regionspräglad stil. Förpackningen är en klimatsmart PET-flaska som är tålig, lätt att bära och kan pantas i handelns vanliga returstationer. En PET-flaska innebär 54-53 procent lägre klimatpåverkan* jämfört med en motsvarande vinflaska i glas, när faktorer som förpackningsmaterial, produktion, re-cycling och transport av material vägts samman. *Update of wine packaging LCA Final report 2018, Alko Oy, Gala Consulting Oy.

Vinifiering

Vinet är gjort på pinot noir-druvor från Victoriadistriktet. Druvorna skördades nattetid under de svalaste timmarna, för att bevara fräschör och arom. Druvorna selekterades, krossades varsamt och fick sedan jäsa på ståltank. Malolaktisk fermentering skedde naturligt. Slutlig blending och filtering skedde innan det färdiga vinet fick vila en tid på ståltank. Därefter skeppades det till Europa för att slutligen buteljeras på PET-flaska (som ingår i det svenska pantsystemet).

Druvor

Pinot Noir 100%

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära