In English

Pasqua Amarone della Valpolicella DOCG

Italien | Årgång 2016

Pasqua Amarone della Valpolicella DOCG

Italien, Årgång 2016

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Generös och varm smak med inslag av mogen röd stenfrukt, torkad frukt och liten vaniljton från ekfaten. Balanserade mjuka tanniner och lång eftersmak med mörk choklad och nötter i avslutningen. Klassiskt och välgjort appassimento vin.

Art.Nr

Alkoholhalt

15 %

Region

Veneto

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG

Sockerhalt

10 g/l

Art.Nr

Alkoholhalt

15 %

Region

Veneto

Distrikt

Amarone della Valpolicella DOCG

Sockerhalt

10 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

Passar Till

Smakrika kötträtter, gärna grillad lamm eller biff. En klassisk söndagsstek med katrinplommon. Pasta med köttgryta eller alternativ vegetarisk motsvarighet. Underbar till lagrad Parmesan eller annan lagrad hårdost.

Lamm

Lamm

Smak

Generös och varm smak med inslag av mogen röd stenfrukt, torkad frukt och liten vaniljton från ekfaten. Balanserade mjuka tanniner och lång eftersmak med mörk choklad och nötter i avslutningen. Klassiskt och välgjort appassimento vin.

Doft

Stor, kryddig doft. Generösa inslag av fat, torkade körsbär, russin, kanel och nötter. Härliga mjölkchokladtoner.

Vinifiering

Druvorna skördas i mitten av september efter noggrann selektering. Druvorna läggs i torkningsrum i ca 3 månader och tappar då mellan 25-30% av sin vikt, samtidigt som druvorna blir koncentrerade. Efter pressning i mitten av januari flyttas musten för alkoholjäsningn i kylstabiliserade ståltankar. Skalen trycks ned i musten under jäsningen som tar 25-30 dagar, för mer extraktion av färg och tanniner. Vinet lagras på franska ekfat i 18 månader, för malolaktisk jäsning och lagring innan buteljering.

Druvor

Corvina 65%, Rondinella 25%, Corvinone 5%, Negrara 5%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Lanseringsår

2020

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära