In English
Ekologisk

L’Audacieuse rouge EKO

Frankrike | Årgång 2021
Ekologisk

L’Audacieuse rouge EKO

Frankrike, Årgång 2021

135:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Fylligt och sammetslent med finstämda tanniner och en stor, imponerande koncentration av mogna röda och mörka bär, viol, plommon och en antydan till vanilj som smälter in i bakgrunden av torkade örter, muskot, kanel, svartpeppar och lakrits. Rik, lång, uppfriskande eftersmak.

Art.Nr

2577914

Alkoholhalt

13,50 %

Producent

Jeanjean

Region

Languedoc-Rousillon

Sockerhalt

1.58 g/l

Art.Nr

2577914

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Jeanjean

Sockerhalt

1.58 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Njut till lammstek, stekt anka kryddad med Szechuanpeppar, Shanghai-wokad biff, gardianne de taureau (långkokt tjurgryta), bräserad oxsvans, lammgryta med oliver och paprika, grillad revbensstek eller lammkotletter med vitlök och chili.

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Fågel

Fågel

Smak

Fylligt och sammetslent med finstämda tanniner och en stor, imponerande koncentration av mogna röda och mörka bär, viol, plommon och en antydan till vanilj som smälter in i bakgrunden av torkade örter, muskot, kanel, svartpeppar och lakrits. Rik, lång, uppfriskande eftersmak.

Doft

Livfull, saftig och bärig doft med lager av kryddor, svartpeppar, lakrits och diskret fat.

Kuriosa

Vi älskar fransmän och deras urkrångliga namn… L'Audacieux som betyder den djärve och kommer från Vignobles Jeanjeans egendom Devois des Agneaux d'Aumelas. När familjen Jeanjean köpte egendomen år 1936 fanns det bara lammflockar och den hårda kalksteniga jordmånen. Jeanjean såg potentialen och tog ett beslut att förändra egendomen till en vingård. De döpte egendomen efter lammen (agneaux betyder lamm). Etiketten speglar egendomens namn och ett vin som vågar sticka ut.

Vinifiering

Druvorna skiljs från stjälkarna vid skörden och placeras i jästankar där de ligger vid låg temperatur för naturlig aromurlakning från skalen. Alkoholjäsningen sker sedan vid 25-28 C. Det jäsande vinet pumpas om 1-4 ggr per dygn och flyttas mellan olika tankar innan vinet får vila och sedan butteljeras.

Druvor

Syrah 50%, Grenache 50%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära