Exklusiv whiskyprovning med Fettercairn
137:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Fylligt och sammetslent med finstämda tanniner och en stor, imponerande koncentration av mogna röda och mörka bär, viol, plommon och en antydan till vanilj som smälter in i bakgrunden av torkade örter, muskot, kanel, svartpeppar och lakrits. Rik, lång, uppfriskande eftersmak.
Region
Languedoc-Rousillon
Distrikt
AOP Languedoc
Sockerhalt
1.58 g/l
Art.Nr
2577914
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Languedoc-Rousillon
Producent
Distrikt
AOP Languedoc
Sockerhalt
1.58 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Njut till lammstek, stekt anka kryddad med Szechuanpeppar, Shanghai-wokad biff, gardianne de taureau (långkokt tjurgryta), bräserad oxsvans, lammgryta med oliver och paprika, grillad revbensstek eller lammkotletter med vitlök och chili.
Lamm
Nöt
Fågel
Smak
Fylligt och sammetslent med finstämda tanniner och en stor, imponerande koncentration av mogna röda och mörka bär, viol, plommon och en antydan till vanilj som smälter in i bakgrunden av torkade örter, muskot, kanel, svartpeppar och lakrits. Rik, lång, uppfriskande eftersmak.
Doft
Livfull, saftig och bärig doft med lager av kryddor, svartpeppar, lakrits och diskret fat.
Kuriosa
Vi älskar fransmän och deras urkrångliga namn… L'Audacieux som betyder den djärve och kommer från Vignobles Jeanjeans egendom Devois des Agneaux d'Aumelas. När familjen Jeanjean köpte egendomen år 1936 fanns det bara lammflockar och den hårda kalksteniga jordmånen. Jeanjean såg potentialen och tog ett beslut att förändra egendomen till en vingård. De döpte egendomen efter lammen (agneaux betyder lamm). Etiketten speglar egendomens namn och ett vin som vågar sticka ut.
Vinifiering
Druvorna skiljs från stjälkarna vid skörden och placeras i jästankar där de ligger vid låg temperatur för naturlig aromurlakning från skalen. Alkoholjäsningen sker sedan vid 25-28 C. Det jäsande vinet pumpas om 1-4 ggr per dygn och flyttas mellan olika tankar innan vinet får vila och sedan butteljeras.
Druvor
Syrah 50%, Grenache 50%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär