In English
Ekologisk
Veganskt
Rött

L’Audacieux rouge EKO

Frankrike, Årgång 2017
Ekologisk
Veganskt
Rött

L’Audacieux rouge EKO

Frankrike, Årgång 2017
Ekologisk
Veganskt
Rött

L’Audacieux rouge EKO

Frankrike, Årgång 2017

115:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2577914

Alkoholhalt
14 %

Producent
Jeanjean

Region
Languedoc

Distrikt
AOP Languedoc

Sockerhalt
1,58 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Syrah 50%, Grenache 50%

Doft
Livfull, saftig och bärig doft med lager av kryddor, svartpeppar, lakrits och diskret fat.

Smak
Fylligt och sammetslent med finstämda tanniner och en stor, imponerande koncentration av mogna röda och mörka bär, viol, plommon och en antydan till vanilj som smälter in i bakgrunden av torkade örter, muskot, kanel, svartpeppar och lakrits. Rik, lång, uppfriskande eftersmak.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Vi älskar fransmän och deras urkrångliga namn… L'Audacieux som betyder den djärve och kommer från Vignobles Jeanjeans egendom Devois des Agneaux d'Aumelas. När familjen Jeanjean köpte egendomen år 1936 fanns det bara lammflockar och den hårda kalksteniga jordmånen. Jeanjean såg potentialen och tog ett beslut att förändra egendomen till en vingård. De döpte egendomen efter lammen (agneaux betyder lamm). Etiketten speglar egendomens namn och ett vin som vågar sticka ut.

Passar Till
Njut till lammstek, stekt anka kryddad med Szechuanpeppar, Shanghai-wokad biff, gardianne de taureau (långkokt tjurgryta), bräserad oxsvans, lammgryta med oliver och paprika, grillad revbensstek eller lammkotletter med vitlök och chili.

Vinifiering
Druvorna skiljs från stjälkarna vid skörden och placeras i jästankar där de ligger vid låg temperatur för naturlig aromurlakning från skalen. Alkoholjäsningen sker sedan vid 25-28 C. Det jäsande vinet pumpas om 1-4 ggr per dygn och flyttas mellan olika tankar innan vinet får vila och sedan butteljeras.

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära