In English

Gusbourne Brut Reserve

England | Årgång 2018

Gusbourne Brut Reserve

England, Årgång 2018

519:-

75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA

Elegant mousse med nyanserade aromer av citron, röda äpplen, vit persika, pocherat päron, knapriga röda bär, rostade nötter, nybakad brioche och äppelpaj som lägger sig runt den knivskarpa syran. Riktigt bra längd.

Art.Nr

5001701

Alkoholhalt

12 %

Producent

Gusbourne Estate

Region

England

Distrikt

PDO English Quality Sparkling Wine

Sockerhalt

9 g/l

Art.Nr

5001701

Alkoholhalt

12 %

Region

England

Producent

Gusbourne Estate

Distrikt

PDO English Quality Sparkling Wine

Sockerhalt

9 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Passar Till

Inledningsvis som apéritif och till löjromstoast, krabb- eller hummersallad, pocherad/grillad/ugnsbakad lax eller röding med en citronklick, ostron eller skaldjur naturell. Och så klart till en klassisk fish n' chips!

Skaldjur

Skaldjur

Aperitif

Aperitif

Smak

Elegant mousse med nyanserade aromer av citron, röda äpplen, vit persika, pocherat päron, knapriga röda bär, rostade nötter, nybakad brioche och äppelpaj som lägger sig runt den knivskarpa syran. Riktigt bra längd.

Doft

Djup, rik och intensiv doft av gröna och röda äpplen, honung och rostad brioche.

Kuriosa

Ett fantastiskt exempel på hur engelskt mousserande vin kan vara när det är som bäst. Druvorna kommer från Gusbournes egna vingårdar i Appledore, Kent och nära Goodwood i West Sussex. Vingårdarna har sydlig exponering. Jordmånen i Kent består huvudsakligen av lera blandad med sand och snäckskal. I South Downs, West Sussex består den av kritjord blandad med lerjord. Mikroklimatet i vingårdarna är varmt och torrt, med måttlig kustbris tack vare närheten till Engelska kanalen.

Vinifiering

Manuell skörd i oktober. Hela druvklasar pressas försiktigt och den nypressade musten vilar i 24-36 timmar. Jäsningen pågår 10 dagar vid 18-20C i temperaturkontrollerade tankar. En liten andel vin jäser i gamla ekfat för att öka komplexiteten. 100% av vinet genomgår malolaktisk jäsning så att det blir mjukare och rundare. Traditionell metod med andra jäsning i flaskan. Vinet ligger minimum 36 månader på sin jästfällning innan degorgering och omkorkning. Dosage: 9 gr/L.

Druvor

40% Chardonnay, 33% Pinot Meunier, 27% Pinot Noir

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Lanseringsår

2020

Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära