In English

Gusbourne Blanc de Blancs Brut

England | Årgång 2018

Gusbourne Blanc de Blancs Brut

England, Årgång 2018

496:-

75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA

Ihållande elegant mousse; ett vin med läcker stenig karaktär (tänk Chablismineralitet) och inslag av citron, lime, nektariner, smörstekta äpple, päron, kaprifol, rostade hasselnötter, smörcroissant och nygräddade nötkakor. Strålande bra längd och balans mellan den pigga syran och den krämiga texturen.

Art.Nr

2596924

Alkoholhalt

12 %

Producent

Gusbourne Estate

Region

England

Distrikt

PDO English Quality Sparkling Wine

Sockerhalt

8 g/l

Art.Nr

2596924

Alkoholhalt

12 %

Region

England

Producent

Gusbourne Estate

Distrikt

PDO English Quality Sparkling Wine

Sockerhalt

8 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Kanon för sig själv eller med gratinerade skaldjur, sole meunière, pilgrims- och knivmusslor, "Coronation chicken" (med curry) eller krämiga ostar.

Skaldjur

Skaldjur

Smak

Ihållande elegant mousse; ett vin med läcker stenig karaktär (tänk Chablismineralitet) och inslag av citron, lime, nektariner, smörstekta äpple, päron, kaprifol, rostade hasselnötter, smörcroissant och nygräddade nötkakor. Strålande bra längd och balans mellan den pigga syran och den krämiga texturen.

Doft

Klassisk burgundisk Chardonnay på näsan med snygg citrusfruktzest, grönt äpple, confiterad citron, solmoget päron och pâtisserie.

Kuriosa

Blanc de Blancs är Gusbournes flaggskeppsvin – en klunk räcker som förklaring! Druvorna kommer från Gusbournes egna vingårdar i Appledore, Kent. Vingårdarna har sydlig exponering. Jordmånen består huvudsakligen av lera blandad med sand och snäckskal. Mikroklimatet i vingårdarna är varmt och torrt tack vare närheten till kusten.

Vinifiering

Manuell skörd i oktober. Hela druvklasar pressas och musten vilar i 24-36 timmar. Jäsningen pågår 10 dagar vid 18-20C i tankar. En liten andel vin jäser i gamla ekfat som ökar komplexiteten. 100% av vinet genomgår malolaktisk jäsning. Traditionell metod med andra jäsning i flaskan. Vinet ligger minimum 42 månader på sin jästfällning innan degorgering och omkorkning. Dosage: 8 gr/L.

Druvor

100% Chardonnay

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Lucy's Flower Shop fem år

Lucy's Flower Shop fem år

Romprovning med Plantation

Romprovning med Plantation

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin New York Sour

Tamnavulin New York Sour

Dryckeslära