59:-
75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA
Forentina Sparkling Red Fruits bjuder på en anmärkningsvärt komplex smakupplevelse med en krämig och aptitretande mousse, förstärkt av toner av fräscha och krispiga toner av björnbär, blåbär och hallon samt delikata men ihållande bubblor. Trots sina 75 gram socker per liter är vinet välbalanserat, tack vare en fin syra som harmoniserar smakerna perfekt.
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Passar Till
Chavin Florentina Sparkling Red Fruit är ett alkoholfritt alternativ som passar både som sällskapsdryck som till lättare rätter.
Asiatiskt
Sällskapsdryck
Aperitif
Smak
Forentina Sparkling Red Fruits bjuder på en anmärkningsvärt komplex smakupplevelse med en krämig och aptitretande mousse, förstärkt av toner av fräscha och krispiga toner av björnbär, blåbär och hallon samt delikata men ihållande bubblor. Trots sina 75 gram socker per liter är vinet välbalanserat, tack vare en fin syra som harmoniserar smakerna perfekt.
Doft
Florentina Red Fruits bjuder på en attraktiv, delikat rosa färg med små, eleganta bubblor. Doften ger inslag av friska, krispiga och samtidigt komplexa nyanser av hallon, björnbär och blåbär. Vinet avrundas på ett delikat och fräscht sätt med en fin mineralitet.
Kuriosa
Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.
Vinifiering
Efter avstjälkning och en skonsam krossning av druvorna kylmacereras musten (vid 4°C). Därefter pressas druvorna varsamt för att minska kontakten mellan skal och must, vilket bevarar fruktens lätthet samtidigt som man undviker en för kraftig färg. Slutligen tillsätts naturliga fruktaromer, en liten mängd kolsyra (vilket gör drycken lätt mousserande), Kolsyran tillsätts genom att naturlig koldioxid införs vid mycket låg temperatur varefter den tappas på flaska. En pastöriseringsprocess innan lansering förhindrar efterjäsning och gör att man varken behöver tillsätta svavel eller konserveringsmedel.