In English

Domaine Laroche

Domaine Laroche är verkligen Chablis. Kvaliteten på vinerna definieras av imponerande elegans och finess. De belönas även med internationella utmärkelser och får framstående platser på världens stjärnkrogar. De tilldelades till exempel IWSC-trofén år 2014: French Wine Producer of the Year. Egendomen grundades år 1850 och i den traditionsbundna appellationen Chablis utmärker sig ärevördiga Domaine Laroche som en dynamisk och progressiv producent som till exempel var först med skruvkapsyl för chablisviner år 2001.

Chablis är en fragmenterad region, men Domaine Laroche äger hela 90 hektar vinodlingar inklusive en imponerande 21 hektar i Premier Cru-vingårdar och sex hektar i Grand Cru-vingårdar. Detta gör Domaine Laroche till en stor aktör i regionen och en som dessutom jobbar aktivt med hållbar utveckling. Förutom egna vingårdar arbetar Laroche nära med små, långtidskontrakterade odlare för att säkra tillgången på kvalitetsdruvor för de viner som inte har rätt till appellationen Premier Cru eller Grand Cru. Ett team av engagerade vinmakare och ”tâcherons” (män och kvinnor som har särskilt ansvar för mindre, enskilda lotter i vingården) arbetar tillsammans med Technical Director Gregory Viennois för att skapa den typiska Domaine Laroche-stilen: eleganta viner, alltid gjorda av perfekt mogna druvor och aldrig lagrade för länge på fat. Den diskreta användningen av ek ger Laroche-vinerna deras tydliga kännetecken: den aromatiska eftersmaken.

Utöver vingårdarna i Chablis äger Laroche vingårdar i Languedoc, Chile och Sydafrika. Gregory ansvarar för vinerna från egendomen i Languedoc (Mas La Chevalière) och från chilenska Viña Laroche.

Våra viner från Domaine Laroche på Systembolaget