In English

SPRING WINE VINLÅDA Spanien

Vi har valt ut sex stycken viner från vårt exklusiva restaurangsortiment som representerar det ursprungstypiska i varje region. En dryckesresa från Atlantens svalkande vindar i Rías Baíxas till den varma Medelhavsbrisen i Katalonien. Vi har 54 stycken vinlådor tillgängliga i beställningssortimentet.

Alkoholhalt: 13,5 % vol. | Art.nr: 76856 | Volym: 6 fl à 750 ml, 4500 ml | Pris: 996 kr

Klicka här för att beställa

Vinlådan innehåller följande viner:

NV Cuvée Barcelona 1872, D.O. Cava, Katalonien. Producent: Codorníu
År 1872 öppnade familjen Raventós den första flaskan cava, som det mousserande vinet numera kallas (ordet kommer från ordet ”cave”= källare). Med denna cava vill man hylla den teknik man använde 1872 på Codorníu. Musten får jäsa på 1/3 amforor, 1/3 ekfat och 1/3 ståltank – vilket utvecklar vinets smak och aromer. De klassiska druvorna macabeo, xarel·lo och parellada borgar för vinets eleganta toner av gröna äpplen, päron, citrus och vita blommor.

2018 Martín Códax Albariño, D.O. Rías Baíxas, Galicien. Producent: Martín Códax
Bodegas Martín Códax ligger i Rías Baíxas i Galicien, i nordvästra Spanien. Området omges av berg och ligger i de låga fjordarna (Rías Baíxas) och fritt ut mot Atlanten. Det skapar unika och optimala förutsättningar för regionens signum, den gröna druvan albariño. Smaken är härligt frisk och fyllig med toner av gröna äpplen, citrus, marsipan och med en angenäm mineralisk syra. Detta är Spaniens självklara vin till skaldjur! Prova även till ljusa kötträtter och milda ostar.

2017 Mineral, D.O. Montsant, Katalonien. Producent: Cara Nord
Blenden av 80% carignan och 20% grenache ger ett fylligt, och komplext vin med eleganta mineraltoner och en härlig fruktighet och örtighet. Den bergiga terrängen ger förutsättningarna för riktigt bra kvalitetsdruvor. Vinstockarna är s k bush vines som är ca 40 år gamla. Montsant är ett av Spaniens yngsta DO distrikt som tillkom augusti 2001 och är nu en av Spaniens hetaste vindistrikt.

2018 Scala Dei Garnatxa, D.O. Priorat, Katalonien. Producent: Scala Dei
Scala Dei är den äldsta vingården i Priorat. Bodegans historia sträcker sig ända till 1100-talet. De är idag en av regionens ledande vinerier. Från början var det munkar som odlade vinrankor och producerade viner i sitt kloster Santa Maria de Scala Dei. Detta eleganta vin består av 100 % garnatxa som får spontanjäsa i öppna tankar enligt macération carbonique. En klassisk och elegant Priorat-pangare med mjuka tanniner och mycket fruktig smak med inslag av blåbär, röda vinbär och körsbär.

2016 Vinea Crianza, D.O. Cigales, Kastilien-León. Producent: Finca Museum
Cigales är ett vinområde strax norr om Valladolid. Här odlas druvan tinta del país, mer känd som tempranillo. Druvan ger viner med intensiv och fruktdriven doft av mogna, röda bär såsom plommon och bigarråer. Vinea Crianza är inget undantag med sin angenäma nyans av vanilj, choklad och kaffe. Vintillverkningen går ut på att påverka vinet så lite som möjligt och i stället låta druvornas kvalitet ge karaktär, därför är vinet bl.a. ofiltrerat. Druvorna kommer från stockar med en snittålder på mer än 30 år.

2016 Vilosell, D.O. Costers del Segre, Katalonien. Producent: Tomàs Cusiné
Tomàs Cusiné grundades av Tomàs själv år 2003. Han kommer från en vinproducerande familj utanför området Lleida i Costers del Segre i Katalonien, och är sedan 30 år tillbaka involverad i flera vinerier. Vilosell har en spännande blend med tempranillo i spetsen, som i denna region kallas för ull de llebre. Resten av blenden består av cabernet sauvignon, merlot, syrah och cariñena. Vinet har en tydlig ekkaraktär väl lämpad för kraftigare rätter av mörkt kött, gärna vilt, med smakrika tillbehör. Vinets namn är det katalanska ordet för ”byn av fåglar” (vil osell).

Klicka här för att beställa
Liknande artiklar Se alla artiklar
Se alla artiklar